Huisje Benderse Berg open tijdens Monumenten Dagen 10 en 11 september

Foto: Geurt Besselink

Tijdens de Open Monumenten Dagen op 10 en 11 september tussen 11.00 en 16.00 uur opent Natuurmonumenten de deuren van het huisje op de Benderse Berg midden op het Dwingelderveld. Een unieke plek die normaal gesproken niet toegankelijk is voor bezoekers. Kom genieten van dit mooie huisje, fascinerende verhalen en prachtige natuur.

drents heideschaap

Thema: Iconen en symbolen

Natuurmonumenten zet twee iconen van het Dwingelderveld tijdens dit weekend in het zonlicht. Ten eerste het huisje op de Benderse Berg, dat is een icoon op zich. Wie over het Dwingelderveld fietst of wandelt, kan het bijna niet missen. Het tweede icoon van het Dwingelderveld is het Drentse Heideschaap. Dit dier is heel belangrijk geweest voor de ontwikkeling van het Dwingelderveld en nu nog steeds voor het beheer ervan. Er grazen twee gescheperde kuddes op de heide die u bijna dagelijks kunt tegenkomen.

Bij het huisje, dat ligt aan het fietspad over de heide tussen Ruinen en Dwingeloo, zijn enthousiaste vrijwilligers die u graag vertellen over de historie van deze plek, over het Dwingelderveld en over het Drents Heideschaap. Alle reden dus om uw fiets- of wandeltocht hier even te onderbreken. Ook is het goed te combineren met een bezoek aan bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen.

Reacties