Bergklanken viert jubileum met groot concert

Foto: mv bergklanken

Jubileum                                                        3

Bergklanken, de bloeiende muziekvereniging uit Berghuizen viert zaterdag 25 april het 60-jarig jubileum met een groots aangepakt concert waarbij alle onderdelen van de vereniging aan bod komen. Bergklanken is opgericht in 1955 en is tegenwoordig veel meer dan “gewoon” een muziekvereniging. Naast de fanfare heeft Bergklanken namelijk ook nog een Melodisch Slagwerk Ensemble (MSE), de jeugdvariant daarop, het Jong Melodisch Slagwerk Ensemble (JMSE) en het orkest van de Beginnende Blazers Bergklanken (BBB).

Concert

Het jubileumconcert wordt een weerzien met oud-lid Rodin Rosendahl. Hij begon ooit bij de Bergklanken en verdient inmiddels zijn brood in de muziek. Op 25 april speelt hij een solo met Jan Hibma’s fanfare. Ook Emiek Kasimier- de Ruiter speelt met haar bugel solo. Zij begon als meisje bij de Bergklanken, studeerde later aan het conservatorium en geeft nu les aan onder andere de jonge blazers van de Bergklanken.

 

Tophits                                                                                                      2

Het melodisch slagwerkensemble opent het concert met het bekende nummer ‘Brand new day’. Ook de hit ‘This is what it feels like’ van de Armin van Buuren ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen worden gespeeld, alles onder de bezielende leiding van dirigent Jan ter Haar. Fanfare en MSE spelen samen ‘Gonna fly now’, titelsong van één van de Rocky-films. De avond wordt afgesloten door het overweldigende geluid van een samenspelende fanfare,  BBB-orkest en MSE met het aanstekelijk vrolijke ‘Happy’ van Pharell Williams.

Waar                        majo

Het jubileumconcert van muziekvereniging Bergklanken vindt op zaterdagavond 25 april, vanavond dus, plaats in sporthal de Buddingehof in Ruinerwold. Het concert begint om 19:45 uur en de entree kost 5 euro. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Poster_jubileumconcert

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen