Speciale variant vrouwenvoetbal in Ruinerwold

Foto: The U.S. Army / Source / CC BY

Ruinerwold creëert nieuwe vorm vrouwenvoetbal                                                     14321341594_56f99193f5_h

V.V. Ruinerwold wil kijken of het mogelijk is om een groep vrouwen te vinden die 1 x per week met elkaar wil voetballen. Beginnend met gewoon lekker trainen, in beweging zijn en sociale contacten op doen. En als dat bevalt, wordt er bepaald of er overgegaan wordt tot het spelen van wedstrijden en/of toernooien.

Overl in het land bieden verenigingen  30+ voetbal voor vrouwen aan. Hierbij spelen geen elftallen maar zeventallen.  Er wordt ook maar een half speelveld gebruikt en de tegenspeelsters zijn gegarandeerd minimaal 30 jaar oud. V.V. Ruinerwold wil onderzoeken of het mogelijk is om te starten met deze nieuwe voetbalvorm voor vrouwen.

Voor het 30+ voetbat zijn de regels aangepast. Er mag doorlopend gewisseld worden en buitenspel is afgeschaft. De voetbalsters hoeven zich dus niet meer eindeloos lang de longen uit het lijf te rennen in een wedstrijd tegen meiden die 10 jaar jonger zijn, of erger. In andere plaatsen zijn hier al positieve ervaringen mee opgedaan en beleven de voetballende vrouwen veel plezier aan hun sport.

Wie zich op wil geven of eerst meer informatie wil, kan contact opnemen met Johnny Wassenaar tel: 0613241385 of een e-mailbericht sturen naar: [email protected]

10126813556_baf6d23e13_c

Reacties