Zeventien jaar jonge Sanne Thijssen pakt Spruce Meadows Prijs

Foto: Jeroen Spoolder

Met een hele mooie rit heeft de nog maar zeventien-jarige Sanne Thijssen opzien gebaard bij CH De Wolden in Veeningen. Vrijdagmiddag heeft zij de Spruce Meadows Prijs op haar naam geschreven.

Met 40.19 seconden wist zij in de barrage niet alleen foutloos te blijven, maar ook de snelste tijd neer te zetten. Met de eerste prijs van ruim 6000 euro kon Thijssen terugkijken op een erg geslaagde wedstrijd.

Maar 8 van de 100 foutloos

Het basisparcours in deze wedstrijd, die meetelde voor de wereldrangrijst van springruiters en tevens kwalificatie was voor de Grote Prijs van zondag, was stevig neergezet door parcoursbouwer Louis Konickx. Van de 95 combinaties bereikten er slechts acht de barrage en daaruit blijkt wel dat de deelnemers het niet cadeau kregen.

Diverse ruiters van naam, zoals Jeroen Dubbeldam, Jur Vrieling, Leopold van Asten, Beezie Madden en James Billington haalden de barrage niet. Onder de acht die wel in de beslissende rit mochten starten waren Peter Geerink, de winnaar van de Grote Prijs van afgelopen zondag Michael Greeve en de Belgische Annelies Vorsselmans.

Sanne Thijssen niet te kloppen

In de barrage ontspon zich een spannende strijd, vooral omdat Sanne Thijssen, dochter van de internationale ruiter Leon Thijssen, al in de eerste rit een scherpe tijd had neergezet. De ene na de andere ruiter en amazone die trachtte de tijd te verbeteren, lukte dat niet. Vier van de na Thijssen gestarte deelnemers in de barrage bleven ook foutloos, maar hun tijd bleek te langzaam om de zeventienjarige van de eerste plek te krijgen. Peter Geerink, de routinier uit Diepenheim, kwam nog het dichts bij. Waar Sanne Thijssen 40.19 klokte, kwam Geerink met Another Pleasure (For Pleasure x G Ramiro Z) over de finish in 40.92. Daarna kwam er een gat van ruim twee seconden met de derde ruiter, de Engelsman Mark Turnbull.

Blij

Dat Sanne Thijssen blij was met de overwinning kan iedereen raden.” Dit had ik nooit verwacht. Het was echt wel zwaar gebouwd. Kijk maar eens, van de bijna honderd starters waren er maar acht foutloos na de eerste ronde”, aldus Thijssen, die in april haar Nederlandse titel bij de Young Riders prolongeerde.

“Ik had helemaal niet aan de winst gedacht en gewoon mijn eigen barrage gereden. Ik dacht alleen, dat wanneer er iemand sneller zou zijn, dat dat dan maar zo is. Maar dit is natuurlijk super.”

De wedstrijd die gold als kwalificatie voor de Grote Prijs van komende zondag, telde tevens mee voor de wereldranglijst voor springruiters.

Zaterdag en zondag kan het publiek wederom de hele dag gratis genieten van topsport op het wedstijdterrein in Veeningen.

Reacties