Remco Been snelt in slotfase naar winst

Foto: Jeroen Spoolder

 

Lang stond Jeroen Broek aan de leiding van de Rabobank Prijs, maar uiteindelijk bleek hij donderdagavond tijdens het CH De Wolden in Veeningen net niet de snelste.

Het venijn van deze wedstrijd over hindernissen van 1.35 m. zat duidelijk in de staart. Als twintigste kwam de ruiter uit Veeningen in het parcours met Dollar Girl (Metall x Colino). In een prima rit liet Broek de klok op 64.16 seconden stil staan. Met nog tachtig combinaties te gaan, leek winst toch ver weg. Maar naar gelang de wedstrijd over hindernissen van 1.35 vorderde, kwam de zege voor Broek steeds meer in zicht. Met nog tien combinaties te gaan stond hij nog steeds eerste en liet hij zich ontvallen: “Tegen het eind komen de snelsten in de ring, dus ik ben er nog niet.”

Broek Jeroen

De eerste grote concurrent in zijn ogen was Leopold van Asten. Deze ruiter ging met VDL Groep C Taea Z foutloos rond. Direct in het begin van diens ronde liet Broek weten: “Kijk nu is hij al sneller.” Toch liep dat net even anders. Door een aanmerkelijk ruimere wending in het parcours te nemen, liet Van Asten de tijd oplopen, om uiteindelijk op 64.40 uit te komen. Langzamer dus dan Broek.

Toch bleef Jeroen Broek uiteindelijk niet op de eerste plaats staan. Remco Been (Wierden), als 96e gestart, perste er met Chin Quidam VDL (Chin Chin x Quidam De Revel) een erg snelle ronde uit en hij dook met 61.85 fors onder de tijd van Broek. Ook de Belgische Annelies Vorsselmans ging in de voorlaatste rit sneller rond dan Broek: 63.84. Voor Jeroen Broek restte niets anders dan de derde tijd.

Been Remco huldiging Rabobank Prijs

Remco Been was tevreden na afloop. “Het liep lekker. Ik heb slechts iets tijd laten lopen. Dat was tussen hindernis 8 naar hindernis 9. Maar ik heb natuurlijk wel getracht om sneller te zijn dan Broek. Dat is gelukt. Mijn paard kwam tussen de hindernissen telkens uitstekend uit. Ik denk dat ik daar tijd heb kunnen winnen.”

Het CH De Wolden wordt vrijdagochtend om 08.00 uur voortgezet. Gedurende de komende dagen komen onder meer wereldkampioen en Olympiaganger Jeroen Dubbeldam in actie, evenals Jur Vrieling die ook naar Rio gaat en Gerco Schröder, die in Rio reserve staat. Het publiek heeft gratis toegang tot het concours.

 

Reacties