Spannende barrage levert Michael Greeve Grote Prijs Gemeente De Wolden op

Twaalf jaar lang doet hij al mee aan het CH De Wolden dat dit jaar zijn twaalfde editie beleeft. Een aantal maal zat hij dichtbij de overwinning, maar nog nooit greep Michael Greeve de hoofdprijs. Tot zondagmiddag.

DSCF8302 (Large)

Tegen de klok van half zes wist hij zich verzekerd van de winst in de Grote Prijs Gemeente De Wolden, de hoofdmoot van het concours CH De Wolden. Nota bene in eigen woonplaats gaf Greeve alle concurrenten het nakijken, op een paard dat in bezit is van de eigenaren Weggemans en Hendriksen: Eurohill’s Africa. Mede-eigenaar Hendriksen is tevens voorzitter van het bestuur van CH De Wolden. “Het parcours was pittig, maar het ging de hele week al goed, dus ik had er wel vertrouwen in”, aldus Greeve.

De spanning was te snijden op het concoursterrein toen de barrage gaande was. Geen wonder, want twee streekgenoten, Michael Greeve (Veeningen) en Albert Zoer (Echten), hadden zich voor de beslissende ronde weten te plaatsen. Met hen nog zes andere deelnemers uit het totale veld van vijftig combinaties die in het basisparcours waren gestart.

Grote Prijs 01 Greeve Michael 17 juli 2016

Dat basisparcours was pittig neergezet door bouwer Louis Konickx. Uiteindelijk  mochten vijf Nederlanders, een Oostenrijkse, een Libanees en een Engelsman zich opmaken voor de barrage. Arne van Heel, de in Osnabruck wonende Nederlander, beet het spits af, maar maakte een foutje op de dubbelsprong. Albert Zoer (Echten) nam de tweede en laatste hindernis verkeerd, Doron Kuipers (Mijnsheerenland) maakte twee fouten en toen kwam Greeve. Foutloos en snel ging hij over de hindernissen van 1.45 m. met Eurohill’s Africa (Guidam x Voltaire). In 38.31 seconden rondde hij de beslissende rit af.

Ook de na hem startende Julia Kayser, de uit Oostenrijk afkomstige echtgenote van Marc Houtzager, bleef foutloos. Maar haar tijd 39.40 was te langzaam. Ook de Libanees Fares, tegenwoordig wonend in Veeningen, was met 43.43 te langzaam. Even leek de Brit Joe Whitaker het feestje van Greeve te verstoren. Hij startte razendsnel en bleef dat tot het einde (37.57), maar zijn paard wierp een balk af. Tot slot ging Megan Laseur in de fout met een weigering en dat betekende de overwinning voor Greeve.

DSCF8309 (Large)

“Het was lastig. Je moest goed weten wat je wilde, want er waren meerder mogelijkheden op de hindernissen af te gaan. Pittig en technisch fors gebouwd”, aldus de winnaar. “Ik heb echt niet op safe gereden. Ik verloor in het begin zelfs een beetje tijd de derde hindernis, maar dat kon ik in het tweede barragedeel gelukkig ruimschoots goed maken.” De 34-jarige Greeve liet wel weten nog angst voor Whitaker te hebben gehad. “Die ging echt snel, maar je zag ook hem moeite hebben met het zware parcours.”

Greeve01

Voorzitter Christiaan Hendriksen, mede-eigenaar van het winnende paard, glunderde. “Ja,dit is prachtig natuurlijk , dat gebeurt je niet elke dag. Maar wanneer ik zie hoe Michael met zijn hele team naar dit succes heeft toegewerkt, dan heb ik diep respect voor hem en zijn teamleden. Dik verdiend.”

DSCF8311 (Large)
Tevreden gezichten bij eigenaar Christiaan Hendriksen en ruiter Michael Greeve

Het CH De Wolden gaat komende donderdag verder, met volgende week zondag opnieuw een Grote Prijs. Michael Greeve wil dan graag in de herhaling, maar de tegenstand zal geducht zijn met bijvoorbeeld Olympiagangers als Gerco Schröder, Jeroen Dubbeldam, Jur Vrieling en een aantal buitenlandse Olympische deelnemers.

Op dit weekend CH De Wolden kan de organisatie tevreden terugkijken. Veel deelname, schitterend weer en veel publiek dat van deze topsport kwam genieten.

 

Uitslag:

S18 – Gemeente De Wolden Grand Prix

1 Eurohill´s Africa – KWPN
Mare \ Chestnut \ 2005 \ Guidam x Voltaire
Michael  Greeve
G. Weggemans & C.A.G. Hendriksen
 

NED

0 0 38.31
2 Sterrehof´s Ushi – SBS
Mare \ Chestnut \ 2004 \ Vigo D´arsouilles x Goethe
Julia  Kayser
Stoeterij Sterrehof
 

AUT

0 0 39.48
3 Captain Z – KWPN
Gelding \ Bay \ 2007 \ Lord Z x Niveau
Emile Karim  Fares
Emile Fares
 

LIB

0 0 43.43
4 Lola V – AES
Mare \ Bay \ 2005 \ Locarno 62
Joe  Whitaker
Steven Whitaker & Dawn Makin
 

GBR

0 4 37.57
5 Navajo 233 – ZANG
Stallion \ Bay \ 2005 \ Nabab De Reve x Re Mexico
Arne  van Heel
Hof Kasselmann
 

NED

0 4 41.70
6 Heechhiem´s Cancun Vdm – KWPN
Gelding \ Dark Bay \ 2007 \ Balou Du Rouet Z x Karandasj
Albert  Zoer
J.M. v.d.Meer & A. Zoer
 

NED

0 8 38.76
7 Ad Blossom
Mare \ Bay \ 2006 \ Lupicor x Larino
Doron  Kuipers
A.Onassis De Miranda & Victory Equestrian Sport
 

NED

0 8 39.22
8 Bleu Bayou – KWPN
Gelding \ Grey \ 2006 \ Berlin x Ahorn
Megan  Laseur
Fam. De Romp
 

NED

0 0.00

 

DSCF8302 (Large)

Reacties