Anna Liza Makkinga wint Pandriks Championat of Veeningen

Het Pandriks Championat of Veeningen, een wedstrijd met barrage over 1.40 m, is zaterdag in een overwinning geëindigd voor Anna-Liza Makkinga.

De amazone uit Ommen wist met Waikiki (Lovis Corinth x Farmer) overtuigend de eerste plaats voor zich op te eisen. In de zesde van totaal tien barrageritten dook Makkinga met haar KWPN-merrie fors onder de tijd van de Koeweitse ruiter Ali Al Khorafi door. Hij had in de eerste rit de klok stil laten zetten op 40.84 en Makkinga reed foutloos in 37.79.

Van de 65 deelnemers kwamen er tien in de barrage op het pittige parcours dat parcoursbouwer Louis Konickx had neergezet. Onder de afvallers waren Albert Voorn, Jur Vrieling, Chantal Regter, Pim Mulder en Piet Raijmakers jr.

Wel bij de snelste tien waren naast Makkinga onder andere de Nederlandse deelnemers Robert Vos, Dominique Roelofsen en Jack Ansems. Ook de Oostenrijkse Julia Kayser streed mee om de ereprijzen. Maar geen van allen lukte het om in de top drie te komen.

Makkinga lukte dat wel. Als zesde deelneemster in de barrage ging ze uitstekend rond. Het verschil van drie seconden met de man die tot dan op de eerste plek stond, Ali Al Khorafi, verklaarde de deelneemster uit Ommen als volgt: “Ik heb de wendingen heel kort gehouden en Waikiki is een erg snel paard. Aan die combinatie heb ik een groot deel van mijn winst te danken.”

Makkinga was één van de weinige deelnemers die een erg korte wending naar de tweesprong waagde. “Dat heeft veel tijdwinst opgeleverd. De afstand van de draai tot de hindernis was helemaal goed. Zit je er even naast, dan kun je heel snel een fout maken, maar dit ging heel goed.”

Vooraf wist de amazone uit Ommen dat de 40 seconden die Ali Al Khorafi op de klok had gezet, te verbeteren was. “Ik weet dat hij snel is, maar dat is Waikiki ook. Ik heb het geprobeerd en het lukte.”

Zondag kiest Makkinga in de Grote Prijs voor een ander snel paard, Celena.

Op de derde plaats eindigde ook een Nederlandse amazone. Marriet Hoekstra uit Mildam reed met U Bresco Z (Untouchable Z x Cavelier) in 43.18 de barrage foutloos uit en dat leverde haar de derde plaats op. Het Pandriks Championat of Veeningen was de laatste springwedstrijd van zaterdag.

Zondag wordt het eerste blok van het CH De Wolden afgesloten met de Grote Prijs Gemeente De Wolden.

Makkinga Pandriks Championat of Veeningen

 

Reacties