Inspirerende middag voor ondernemend De Wolden!

Foto: MJ Jonkers

Het is een traditie geworden, de Ondernemersmiddag bij CH De Wolden. Van een bezoekersaantal van 25 in het eerste jaar uitgegroeid naar een evement waar ruim 200 ondernemers naar toe komen en nog een groot aantal staat te trappelen van ongeduld op de wachtlijst.

13659056_843521989116031_1870602958396120415_n

Elk jaar weet de gemeente weer een interessante spreker uit te nodigen. Vorig jaar liet Henk Bleker zijn licht schijnen op het fenomeen “De Pers” en hoe daar mee om te gaan. Dit jaar betrad Ben Woldring het podium. Ooit bekend als de jongste ondernemer van Nederland die als slimme puber tijdens de opkomst van het internet de vergelijkingssite bedacht. Destijds moest zijn moeder alle contracten nog ondertekenen omdat de ondernemer zelf nog geen 18 was, maar inmiddels leidt Ben een bedrijf met 45 werknemers, BenCom, en beheert daarmee verschillende zeer succesvolle vergelijkingssites.

loslaten en vertrouwen

Voorafgaand aan de presentatie van Woldring presenteerde de gemeente zichzelf met onder andere dit filmpje (klik hier om het filmpje op You Tube te bekijken). Wethouder Jan ten Kate vertelde dat “men” in andere gemeenten vaak vraagt: hoe doen jullie dat toch in De Wolden?”, als het gaat om projecten als de renovatie van Dijkhuizen en het glasvezelinitiatief Glasvezel De Wolden. Het antwoord daarop wordt aan het einde van video gegeven, het motto van gemeente De Wolden is: “Loslaten & Vertrouwen”.

Ben Woldring sprak in zijn presentatie ook over vertrouwen, maar hij doelde daarbij op het vertrouwen dat de ondernemer in zichzelf en in zijn bedrijf moet hebben. Niet te lang twijfelen over nieuwe plannen of het inslaan van een nieuwe richting. Een ondernemer die overtuigd is van zijn plan, moet er voor gaan! Natuurlijk leidt dat niet in 100% van de gevallen tot succes. Zo legde Woldring lachend uit dat hij zelf ook wel eens de mist in was gegaan met een plan dat in eerste instantie zo leuk leek. “Daar leer je weer van en dat kan je later dan weer goed gebruiken” aldus Woldring.

Na de presentatie kon er met een hapje en een drankje nagepraat worden en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. De presentatie van Woldring leidde tot geanimeerde gesprekken en aan verschillende tafeltjes werden ook ter plaatse nieuwe plannen en samenwerkingsverbanden gesmeed.  Een inspirerende middag voor ondernemend De Wolden!

Reacties