CH De Wolden weer in alle hevigheid losgebarsten

Foto: Jeroen Spoolder

Natuurlijk, CH de Wolden draait in de eerste plaats om paardensport. In twee lange weekenden, `van 14 tot en met 17 juli en van 21 tot en met 24 juli komen meer dan 1000 paarden in actie. Een aantal deelnemers reist daarna af naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Onder de ruiters die naar Veeningen komen, bevindt zich de Nederlandse top met onder anderen Jur Vrieling, Jeroen Dubbeldam en Gerco Schröder. En ook Marc Houtzager Albert Zoer en Michael Greeve komen in Veeningen in actie evenals vele deelnemers uit de regio.

Van buitenlandse zijde staat niemand minder dan Beezie Madden op de deelnemerslijst. Meer dan dertig nationaliteiten zijn op dit concours vertegenwoordigd. De Amerikaanse Madden heeft zich al geplaatst voor Rio.

Ook fair en ponyrijden

Het is overigens niet alleen paardensport dat CH De Wolden biedt. Nabij de hoofdpiste bevindt zich een uitgebreid promodorp. Op deze `Summer Fair’ van CH de Wolden presenteren de deelnemers zich aan het publiek in stijlvolle witte pagodetenten. Uiteraard zijn daar artikelen te vinden op gebied van ruitersport en allerhande paard-gerelateerde benodigdheden, maar dit jaar is er ook aandacht voor algemene fashion en lifestyle artikelen.

Voor de jeugd die naar het concours komt zijn er diverse attracties, zoals het rijden op pony’s en het aaien en borstelen van pony’s. Het gratis te bezoeken CH De Wolden begint ieder dag ’s ochtends al en eindigt op de zondag uiteraard met een zinderende finale.

Olympische deelname

Het concours hippique De Wolden mag zich dit jaar verheugen in de komst van een aantal deelnemers dat kort daarna afreist naar Brazilië voor de Olympische Spelen. Daarmee bewijst het concours in Veeningen, dat ondanks al dit huppische spektakel gewoon gratis te bezoeken is, zich opnieuw als een belangrijke speler in de hippische wereld. Nagenoeg het gehele Nederlandse A-kader, van waaruit de Olympische deelnemers worden geselecteerd, strijkt over een week in Veeningen neer. Met het noordelijke boegbeeld, en winnaar van de Grote Prijs van verleden jaar, Jur Vrieling als deelnemer, prijst de concoursorganisatie zich erg gelukkig. Jur Vrieling zal tijdens het CH De Wolden zijn toppaard VDL Zirocco Blue N.O.P. in de ring brengen en daarmee is hij direct één van de favorieten voor de overwinning.

Naast Jur Vrieling komen ook de andere toppers uit de Nederlandse selectie in Veeningen in actie, zoals wereldkampioen Jeroen Dubbeldam, Gerco Schroder, Leopold van Asten en Wout Jan van der Schans. Met de komst van deze ruiters weet CH De Wolden zich verzekerd van deelname van de gehele Nederlandse top. Daarbij behoren ook Albert Zoer, Mark Houtzager en Vincent en Albert Voorn, nationaal kampioen Frank Schuttert en Michael Greeve en ook zij maken hun opwachting bij CH De Wolden.

Beezie Madden kiest voor Veeningen

Veel buitenlandse deelnemers maken ook gebruik van het concours in Veeningen om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen. Een van de bekendste is de Amerikaanse amazone Beezie Madden. De winnares van de wereldbeker gaat eerst naar Aken, om zich daarna in Veeningen te concentreren op de Olympische Spelen.

Alle toppers kunnen zich in Veeningen opmaken voor de kwalificaties voor de twee Grote Prijzen. Op zondagmiddag 17 en zondagmiddag 24 juli wordt een Grote Prijs verreden.

Het CH De Wolden biedt naast topsport erg veel mogelijkheden aan ruiters en amazones die actief zijn in de andere rubrieken. De breedtesport krijgt volop aandacht tal van regionale deelnemers acteren in Veeningen.

Een bijzonder aspect biedt CH De Wolden op zaterdag 23 juli. Dan wordt het Nederlands Kampioenschap voor tuigpaarddekhengsten op het concours gehouden. De beste tuigpaarddekhengsten van Nederland komen dan in actie.

Een dag later, zondag 24 juli, komt de Masterclass tuigpaarden voor het voetlicht in de hoofdring in Veeningen.

Zaterdag 16 juli is de jaarlijkse Summer sale, een exclusieve veiling van talentvolle 5-, 6- en 7-jarige springpaarden en topgefokte springveulens

Uitgebreide programma-informatie is te vinden op www.chdewolden.nl

Reacties