Iedereen in de ban van Pokémon GO

Foto: son en breugel nieuws

Vooral jongeren zijn weer helemaal verslingerd aan een rage die oude tijden doet herleven: Pokémon GO.

pok2

Pokémon is sinds de eerste anime-uitzending en de game in 1997 razend populair geweest. De franchise heeft in de afgelopen 20 jaar 4.6 trillion Yen (40,5 miljard euro) omzet bezorgd aan  Nintendo en Game Freak. De anime-serie is inmiddels bezig met zijn twintigste seizoen en heeft 19 films op zijn naam staan. Daarnaast zijn de talloze videogames, merchandising en de trading card game nog onverminderd populair onder jeugd, jongvolwassenen en volwassenen.

Pok1

Nieuwe app

De nieuwe app brengt de Pokémonwereld en de echte wereld samen. In de game kunnen Pokémon gevangen worden met behulp van een smartphone, waarbij op basis van GPS gegevens de te vangen Pokémon gevonden kunnen worden. Via je camera is de Pokémon te zien op je smartphone, waarbij met het gooien van een Pokéball de Pokémon aan de verzameling kan worden toegevoegd.

 

 

pok3

 

Sinds de lancering vorige week is de game op meer smartphones geïnstalleerd dan Twitter. En of er gespeeld wordt: tientallen jongeren gaan kriskras door de dorpen om hun Pokémonverzameling compleet te maken, ook in De Wolden!

Met de komst van Pokémon GO gaan jongeren automatisch meer bewegen door de grote lafstanden die ze moeten lopen. Ouders laten op social media massaal weten dat ze blij zijn dat hun kinderen van de bank af komen en buiten in beweging komen.

Met dank aan Son en Breugel nieuws

Reacties