Succesvolle competitie voor TC Suthwalda

Foto: Pixabay

 

TC Suthwalda kan terugkijken op een succesvol competitieseizoen. 4 teams werden dit jaar kampioen.

Op de zondag werd het herenteam van Ronald Blei, dat in de 3e klasse speelde, op de inhaaldag nog kampioen. Op de zaterdag wisten twee teams de eerste plek te bemachtigen: dat van Ben Hofman, 1ste klasse gemengd dubbel 35+ en dat van Lia Pronk, 4e klasse dames. Ook op de donderdag werd een damesteam kampioen in de 3e klasse, onder aanvoering van Tineke Hartgers. Het eerste herenteam (zondag) van trainer Floris Kilian, werd derde in de Hoofdklasse. Een zeer goed resultaat voor een team dat voor de eerste keer in deze klasse speelde.

tennis-363666_960_720

Maar liefst 22 teams deden mee aan de voorjaarscompetitie.

 Op zondag 13 juni werden de laatste wedstrijden van de voorjaarscompetitie gespeeld. Een week eerder kon een aantal partijen niet uitgespeeld worden door de hevige regenbuien. Het team van Ronald Blei moest nog twee partijen (van de drie) winnen voor het kampioenschap. Het eerste punt kwam van de herendubbel van de tweeling Doorten. Peter Ballast haalde het tweede punt binnen. Hierdoor hoefde Robbert Weijenberg zijn enkelpartij niet meer te spelen en was het tijd voor een feest.

tennis1

Ben Hofman zijn team had het kampioenschap niet verwacht. Door tegenvallende resultaten van één van de teams, schoven zij opeens van de tweede naar de eerste plaats.

Het damesteam in de 4e klasse had nog een flinke kluif de laatste dag. Met vooral drie-setters, die gelukkig in hun voordeel uitvielen, konden zij op 5 juni al hun kampioensfeest vieren.

Eén vrouw werd overigens twee keer kampioen: Wies van de Brake, zowel op zaterdag als op de donderdag.

De huldiging van de kampioenen vindt zaterdag 25 juni plaats tijdens de Clubkampioenschappen.

Reacties