Files en vertraging door politieacties

Foto: Rijkswaterstaat

Wie morgen de snelweg op gaat, moet rekening houden met files en vertraging. De politie voert in het hele land actie op de wegen uit onvrede over de cao-onderhandelingen met het ministerie. De langzaamaanacties zijn onder meer op de A1, A28 en A50, meldt RTV Oost.

Al weken voert de politie acties voor een betere cao. Eerder stopten de agenten tijdelijk met het uitschrijven van bekeuringen voor kleine overtredingen, zoals wildplassen. Later volgden acties waarbij de politie minutenlang de sirenes van hun voertuigen lieten loeien.

Morgen volgen er in heel Nederland Zwaan Kleef Aan-acties. Politiemensen rijden van Groningen naar Limburg met een snelheid van zestig kilometer per uur. In elke politieregio vormt zich een nieuwe colonne van actievoerende agenten.

A1, A28 en A50

In Rouveen sluiten Overijsselse agenten zich aan bij de groep die ’s morgens om zeven uur vertrekt vanuit Groningen. En om negen uur vertrekt een delegatie uit Enschede om zich later bij knooppunt Beekbergen bij de andere actievoerders aan te sluiten. De Overijsselse agenten rijden tot knooppunt Ewijk waar ze worden afgelost door hun collega’s uit Gelderland. Daarna keren ze weer terug naar huis.

De estafette-actie duurt van zeven uur ’s morgens tot acht uur ’s avonds. Rijkswaterstaat waarschuwt dat er ernstige verkeershinder wordt verwacht. De actie van morgen zal meer overlast geven dan eerdere acties, omdat de politie nu ook tijdens de spits actie voert.

 

 

 

Bron: rtv oost

Reacties