Assistenten D.O.S. behalen diploma

Foto: Esther van Genne

Zes assistenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Zuidwolde hebben zaterdag 11 juni hun diploma voor de assistenten cursus 2 behaald.

Een aantal weken hebben zij in alle rust op zaterdagochtend een cursus van de KNGU gevolgd, maar op deze zaterdag was het al om 9.00 uur ’s ochtends een drukte van belang in de gymzaal. Het was tijd voor het praktijk examen. Alle cursisten hadden voor deze gelegenheid drie kinderen meegenomen en volgens rooster werkten ze allemaal hun voorbereide lessen af.

Voorafgaand aan deze examendag hadden zij al theorie examen gedaan en tijdens de gymlessen bij de vereniging hadden ze enkele stage-opdrachten uitgevoerd. Ook moest een portfolio, met enkele uitgewerkte opdrachten, worden ingeleverd. En tot slot deze praktijk examen dag. De ochtend werd afgesloten met een diploma uitreiking. Chantal Hof, Esmee Kloeze, Evelien Dingshoff, Kirsten Eesinge, Lena Jansen en Maaike Boer zijn daarmee bevoegd assistent geworden.

Volgens cursist Chantal was het deze laatste dag allemaal wat makkelijker: “Tijdens de cursus moesten we elkaar lesgeven, aan jongere kinderen lesgeven is toch wat fijner.” Voor cursist Lena was het even aanpassen: “Ik ben gewend om  selectie turnsters te assisteren, dit was echt terug naar de basis.” Cursist Esmee vond het vooral erg leuk om te doen. Met het behalen van dit papiertje kunnen de dames de opleiding voor Niveau 3 gaan doen, waarmee ze bevoegd leidster kunnen worden. Of ze dat gaan doen, daar moeten ze nog even over nadenken. Eerst maar lekker verder assisteren tijdens de gymlessen van D.O.S.

160611 groepsfoto (1)
Boven vlnr: Kirsten Eesinge, Maaike Boer, Esmee Kloeze en Chantal Hof.

Onder vlnr: Evelien Dingshoff en Lena Jansen.

Tekst en foto: Esther van Genne

Reacties