Een nieuwe blog van Afvalracer José

Foto: Afvalrace

Vroeger…

De-Afvalrace

Gewild en ongewild moet ik de laatste tijd veel aan “vroeger” denken. Haha vroeger ja! Ik mag dat wel zeggen want ik kom nog uit de tijd dat er geen mobieltjes bestonden! Dat we nog gewoon een telefoon aan een draadje hadden, dat er geen computers bestonden, dat er geen 112 bestond en dat er zelfs geen 06-11 bestond. Dat je muziek opnam van de radio op een casettebandje en dat je die vervolgens in je walkman stopte om het af te luisteren (dat was heeeel hip) Ik kom nog uit de tijd dat je tegen je leraar op school de achternaam gebruikte en je opa en oma ook bij de achternaam noemde. Dat je nog u zei…en zelfs ben ik geboren in de tijd dat er nog geen postcodes bestonden!!! Ja dan mag ik wel zeggen “vroeger”! Hoewel ik wel besef dat tijd een relatief begrip is….

Nou ja, dat vroeger, daar denk ik dus de laatste tijd vaak aan.

Het begon met een vriendin van vroeger die mee kreeg via Facebook dat ik aan het afvallen was. Ze vroeg wat er was misgegaan in al die jaren want ik was vroeger toch zo slank? Tja vroeger wel! Als ik goed na denk ben ik inderdaad altijd slank geweest. Eigenlijk ben ik dikker geworden nadat ik kinderen heb gekregen.

Op de sportschool verzint Reinier Schreuder ook steeds weer nieuwe uitdagingen. We hebben al een soort roeicompetitie gehad. Nou ja competitie is niet het goede woord want het is de bedoeling dat je alleen met jezelf de strijd aangaat. Maar stiekem kijk je toch naar wat een ander doet… In deze competitie waren de heren het sterkst!

IMG_3329

Maar nu hebben we een nieuwe competitie: touwtje springen!!! En wat denk je: die heren hebben dat vroeger dus nooit gedaan! Dat zie je meteen. De vrouwen zijn hier duidelijk beter in. Ik kan mij niet herinneren dat ik vroeger zo goed kon touwtje springen maar ik moet zeggen het gaat mij nu prima af!! Mijn eerste poging was 122 sprongen in 1 minuut. Ik heb het nu al verbeterd naar 138 sprongen in één minuut!!! Het kan vast nog wel iets beter…

Het afvallen wordt zo langzamer hand één grote frustatie!!! Ik sport me gek en val niet af!!!

jose

Ik eet nog steeds hetzelfde als in het begin. Er gaat geen kilo meer af!!! Wel zie ik mijn “love handels” gestaag afnemen en worden mijn “zadeltassen” ook steeds kleiner. Eigenlijk voel ik mij wel goed (lichamelijk).  Het is alleen die kilo’s… die mij nog in de weg zitten 😉

Vroeger waren sommige dingen toch beter…

 

Lieve groeten van “oud wijf”  José

gym-455164_960_720 CC0 Public Domain

 

 

 

Reacties