Bootcamp DOS

Foto: E. v. Genne

Iedere donderdagavond kun je de Bootcamp van Gymnastiekvereniging D.O.S. ergens tegen het lijf lopen in Zuidwolde.

Dat kan in een speeltuin zijn, in het bos, ergens op een erf van een boerderij of zelfs in de garage van Jan Heuvelman. Overal is wel een uitdaging met obstakels te vinden om te bedwingen. Maar afgelopen zondag was het tijd voor een echte uitdaging, de club deed mee aan de “Caveman Challenge”. Een “Obstacle Run” door de oude dierentuin van Emmen. Er moesten 22 hindernissen genomen worden over een parcours van 6,6 km.

Goed voorbereid en in een stoere outfit gestoken door Autobedrijf Heuvelman vertrokken ze op deze snikhete dag naar Emmen. Een echte wedstrijd was het niet, bij de obstakels moest vaak even op de beurt worden gewacht. Door teamwork werden de hindernissen genomen en de vele waterbakken en het Oranjekanaal onderweg boden verkoeling. Na zo’n anderhalf uur bereikte het team kletsnat, maar zeer voldaan de eindstreep. Een ervaring die volgens trainster Annemieke Lindenhols zeker voor herhaling vatbaar is.

Tekst en foto: Esther van Genne

DSC02096-01

Boven vlnr Viola Scheper, Jennet Wink, Jan Heuvelman, Brenda Huisjes, Wendy Bremer, onder vlnr Mirthe van der Schuur, Annemieke Lindenhols, Vanny Hoogstra.

 

Reacties