Presentatie muziekclip ‘Spanish Soldier’ in het Dwingelderveld

Foto: Natuurmonumenten; Erik Bethlehem

Volgens een verhaal is ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog een Spaanse soldaat vermoord op het Dwingelderveld. De band ‘Moorland’ raakte door dit verhaal geïnspireerd en componeerde muziek. Op 19 juni presenteert de band haar nieuwste clip ‘The Spanish Soldier’.

Dit vindt plaats in bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. Vanaf 15.00 uur wordt de clip getoond en is iedereen welkom om te genieten van dit muziekspektakel. De toegang is gratis.

Inspiratiebron

De muziekgroep Moorland liet zich inspireren door wijlen Harmjan van Steenwijk die onder zijn pseudoniem Jan Tuttel een verhaal schreef over een Spaanse soldaat die ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog vermoord werd op het Dwingelderveld. Volgens het verhaal zou hij in het Moordenaarsveen zijn einde hebben gevonden. De song werd in de studio opgenomen en de videoclip in het veld bij het Moordenaarsveen. Het verhaal is in het Drents geschreven, de song is opgenomen in het Engels.

Moorland

Moorland is een muziekproject bestaande uit muzikanten en tekstschrijvers Ria Pronk, Haye de Jong, Laurens van Venrooij en Teun van de Heuvel. Daarnaast nam Gjalt Tattje de video-opnamen voor zijn rekening en Ronald Sijnstra tekende voor de geluidsopnamen. De groep ontving in 2015 een subsidie van Kunst en Cultuur Drenthe voor ‘Maak het in Drenthe’.
Na het presenteren van de clip verzorgt de band Moorland nog een kort optreden

Moordenaarsveen Erik Bethlehem (1)

Reacties