D’OLDE KAMP RECREATIE VIERT 25-JARIG JUBILEUM

 d’Olde Kamp recreatie in Ansen viert dit jaar haar 25-jarig jubileum.

 

In 1991 werd de kleine camping met de bijzonder plaggenhutten geopend. Eigenaren Bert & Elly van Zanten wilden een unieke Drentse beleving bieden aan hun gasten. De ligging van d’Olde Kamp, net buiten het typische Drentse dorpje Ansen, direct aan het Nationaal Park Dwingelderveld is zo puur en idyllisch, dat dit vroeg om passende accommodaties.

 

“De plaggenhutten staan op een nagebootst ‘brinkje’. Aan de buitenzijde van de diverse hutten hebben we de ontwikkeling van plaggenhut naar keuterij nagebootst”, aldus Elly. Het Vleddertje is de meest pure en originele plaggenhut, met echt gestoken plaggen op het dak en een sober maar knus en gezellig interieur. Daarnaast staan de luxere plaggenhutten en het keuterijtje Drostenveen. In dit laatste ‘huisje’ komt de natuur bijna tot aan je bord. Vanuit de keuken kijk je in het stalletje van het geitenechtpaar Greet & Gerrit. En geen paniek, want een glazen wand voorkomt nare geurtjes. De geitjes kunnen tijdens het verblijf gevoerd en verzorgd worden en ook een wandelingetje stellen ze op prijs.

 

In de afgelopen 25 jaar hebben al vele gasten genoten van de rust, ruimte, gastvrijheid en de typische Drentse beleving. “De ervaring leert dat men hier echt tot rust komt. De sterrenhemel, de stilte, slapen in een knusse bedstee, een pizza bakken in de buitenoven. Velen laten hier de gejaagdheid van het drukke leven achter zich en gaan terug naar de natuur en quality time met het gezin of met de honden, die hier ook meer dan welkom zijn. Ja..natuurlijk beschikken wij over een goede WiFi…maar we hopen dat de kids een hut gaan bouwen in het bos, in plaats van achter de i-pad te kruipen. Daar beleven we het meest plezier aan, om de kinderen de natuur te laten ontdekken. Dat geeft ons de energie om nog jaren door te gaan!, zo besluit Bert.

 

Reacties