Opening nieuw onderdeel Vlinderommetje

Foto: Joop Verburg

Op vrijdag 10 juni om 15.00 uur opent burgemeester Roger de Groot Idylle in Zuidwolde. Met dit natuurgebied op het nieuwe bedrijventerrein Zuiderkerkes II is de wandelroute rondom Zuidwolde, het Vlinderommetje, uitgebreid. Idylle staat voor een veelzijdig en bloemrijk gebied waar allerlei insecten, maar ook vogels en andere dieren zich thuis kunnen voelen.

Idylle

Afgelopen 2 jaar is gewerkt aan het nieuwe deel van het Vlinderommetje. De rand van het nieuwe bedrijventerrein Zuiderkerkes II aan de oostkant van Zuidwolde is natuurlijk ingericht. Een waterpartij dient als opvang voor hemelwater. Een nieuw wandelpad maakt onderdeel uit van het Vlinderommetje. Over de geluidswal is een mountainbikeroute aangelegd. Er is een bijenhotel geplaatst. En er zijn veel planten, struiken en bomen geplant en ingezaaid, ook heesters en bomen met vruchten die voor mensen aantrekkelijk zijn om te eten.

Idylle is er ook voor mensen. Met banken, een picknicktafel, informatieborden en een grote vlonder in de waterpartij is er voor jong en oud iets te beleven.

Idylle is gerealiseerd dankzij steun van de landelijke Vlinderstichting, de Nederlandse Bijenhoudersvereniging, gemeente De Wolden en Landschapsbeheer Drenthe. Ook is veel te danken aan de talloze vrijwilligers van natuurvereniging Zuidwolde, die op allerlei manieren hun bijdragen leverden.

Reacties