Vernieuwd Dijkhuizen officieel geopend

Foto: MJ Jonkers

Op deze warme vrijdagmiddag is in Ruinerwold het vernieuwde Dijkhuizen officieel geopend. Misschien wel de eerste en enige dorpsstraat in Nederland die door de bewoners zelf is vernieuwd.

DSCF7583

De feestelijkheden werden geopend door voorzitter van de werkgroep Martin Herskam en  Wethouder Jan te Kate. Voorzitter Dorpsbelangen Frits Timmerman kreeg later van hem het buurtlabel Veilig Verkeer overhandigd.

DSCF7587 DSCF7597

De verschillende sprekers die na de opening aan het woord kwamen, benadrukten allemaal hoe bijzonder dit herinrichtingsproject is. Het initiatief kwam van de bewoners van Ruinerwold en zij hebben in feite het hele project verder ook ten uitvoer gebracht. Van de eerste plannen (inmidddels alweer drie jaar geleden) tot het plaatsen van de herdenkingssteen bij de ingebruikname vandaag, het gehele project werd gedragen door de inwoners. Met ondersteuning van de gemeente hebben zij ervoor gezorgd dat Dijkhuizen opnieuw is bestraat, beplanting kreeg en sierperen, energiezuinige straatverlichting en (onder het wegdek) ruimte voor de nog aan te leggen glasvezelkabel. Ook werd de snelheid op de weg teruggebracht van 50 naar 30 km/uur. Een uniek project dat bijzonder geslaagd genoemd mag worden.

De leden van de projectgroep werden door alle sprekers nog even in het zonnetje gezet. Jan te Kate overhandigde alle leden van de projectgroep bovendien een sierpeer en voorzitter Dorspbelangen Frits Timmerman gaf de leden van de projectgroep een prachtig aandenken mee naar huis.

DSCF7612 DSCF7627

Bij de feestelijkheden hoorde ook de uitreiking van de flatscreen televisie die was uitgeloofd voor de kassabonnen actie. Burgemeester Roger de Groot mocht in de kliko met kassabonnen duiken om daar de winnaar uit te trekken.

DSCF7634 DSCF7636

DSCF7621

Op het plein voor de Buddingehof was niet alleen een uitgebreid terras gerealiseerd, maar er was ook voor de jeugd genoeg te doen. Deze jongedames laten zich de pocorn goed smaken.

Frits Timmermans schonk namens Dorpsbelangen tweee enorme peren die bij de toegangswegen naar Ruinerwold op de rotonde komen te staan.

DSCF7630

Daarna was de eer aan de Bergklanken om het officiële gedeelte muzikaal af te sluiten

DSCF7643

DSCF7653

 

 

 

 

 

 

 

Reacties