Blog van Afvalracer José: de laatste loodjes

Foto: R.Schreuder

Ik weet gewoon niet zo goed wat ik moet schrijven… Ik ben bang dat deze blog niet zo positief zal zijn…..

0a97e466-1caa-4b2e-8bd7-606789c78d30

De vorige keer heb ik heel fanatiek geschreven over discipline… En op zich beschik ik best over enige discipline MAAR het afvallen wil niet zo heel erg goed meer!

Ik beweeg veel: fitness (cardio en kracht), hardlopen en wandelen (stevig wandelen 1,5 uur) verder zit ik heel erg weinig. Ik verbrand, volgens mijn nieuwe slimme horloge, bijna 3000 calorieën per dag! Maar ik val weinig af. Ik eet niet anders dat in het begin van de afvalrace.

DSC08115

Nu ga ik het zoeken in rust. Ik heb het gevoel dat ik altijd maar bezig ben en misschien rust ik nu te weinig. Ik heb geen idee maar ik bedenk ook maar wat. Ik weet wel dat ik ’s avonds eigenlijk wel wat te laat naar bed ga. En ’s morgens bedenk ik ook bijna altijd dat ik de komende avond gewoon wat eerder naar bed moet. Maar als het dan avond is en ik eindelijk op de bank plof blijf ik gewoon bankhangen. Tot het weer veel te laat is geworden. Sinds de laatste weging bij Reinier, heb ik toch maar besloten om een uur eerder naar bed te gaan. Even kijken of dat wat doet!

Doordat ik niet meer zoveel afval voel ik mij weer een stuk onzekerder. Ik wil heel graag mijn doel halen. En eigenlijk baal ik er enorm van allemaal. Gelukkig krijg ik uit mijn omgeving wel steeds positieve reacties. Dat ik er zo goed uit zie… fijn om te horen maar meteen knaagt er een soort schuldgevoel aan mij.

DSC08113

Dat maakt dat ik nog weer harder wil trainen. Niet vaker maar gewoon meer gewicht tillen en trekken. Zo heb ik de afgelopen week een zandzak oefening gedaan met de maximale 20 kilo!! En heb ik bijna alle gewicht van de fitness apparaten ook maar eens weer verhoogt. Ik moet en zal mijn doel halen.

DSC08158

Het einde van de afvalrace komt inzicht. Het laatste `blokje´ is ingegaan. Ik ervaar dit als een heel bijzondere tijd. Ik heb allemaal weer leuke mensen leren kennen. Het motiveert mij zeker dat ik deel uitmaak van deze groep. Wij trainen vooral hard en daarnaast wordt er af en toe flink gelachen en soms ook “gehuild” (dit moet je iets minder letterlijk nemen). Ik hoop dat we de komende weken nog veel kunnen lachen met elkaar, keihard trainen en nog wat leuke andere dingen doen (even afwachten wat Reinier nog voor ons in petto heeft). En dat wij allen onze doelen gaan halen (of aangepaste doelen).  Op naar het eindfeest op 9 juli!

DSC08157 DSC08156

 

Liefs José

 

 

Reacties