3 goud, 3 zilver en 2 brons voor turnsters D.O.S.

Foto: Esther van Genne

Zaterdag 21 mei was sporthal ’t Grootveld het toneel voor de toestelfinales van de RWS A & B (Regionale wedstrijdsport); de afsluitende wedstrijd van het seizoen. In de plaatsingswedstrijden hadden 12 turnsters van Gymnastiekvereniging D.O.S. Zuidwolde zich geplaatst voor één of meerdere toestelfinales.

De dag was opgedeeld in vier wedstrijdronden. In de eerste wedstrijd beten Ginger Bisschop (9 jaar), Sigrid Eesinge (11 jaar) en Nelleke Pol (11 jaar) het spits af. Ginger werd in Pupil 1 N3 vierde op balk en stond daarmee net naast het podium. In Jeugd 1 N3 behaalden Sigrid en Nelleke de eerste medailles voor D.O.S. Sigrid werd 3e op balk en Nelleke 1e en daarmee provinciaal kampioen brug.

In wedstrijd twee mocht Dominique Dingshoff (12 jaar) uitkomen op brug. Dominique behaalde een zilveren plak en deed het daarmee erg goed. Ze had de laagste score voor moeilijkheid in het veld, maar met een minimale aftrek van 0,8 punten voor de uitvoering bleef ze slechts een tiende punt achter de nummer één.

Ilse Wink (13 jaar) mocht in wedstrijd 3, in de categorie Junior 3e divisie D, uitkomen op 3 toestellen: sprong, brug en vloer. Helaas lukte het haar niet om op één van deze toestellen een medaille te behalen.

160522 toestelfinales

vlnr. Dominique Dingshoff, Iris Courtz, Nelleke Pol, Hannah Steenstra, Sigrid Eesinge en Myrthe van Dongen.

In de laatste ronde was het de beurt aan: Myrthe van Dongen (15 jaar), Fay-li ten Kate (12 jaar), Naomi Verbij (13 jaar), Desie Wiekema (10 jaar), Hannah Steenstra (10 jaar), Iris Courtz (10 jaar) en Kirsten Linthorst (9 jaar). Myrthe had zich in de Junior 4e divisie E op alle onderdelen geplaatst, maar helaas speelde een blessure haar parten, desondanks wist ze toch zilver op balk te behalen. Fay-li en Naomi turnden in Jeugd 2 3e divisie E. Fay-li turnde een toestelfinale balk en vloer, maar behaalde helaas geen podiumplaats. Naomi behaalde op vloer brons. Desie en Hannah hadden beiden één toestelfinale behaald in Pupil 2 D1. Desie werd 6e op balk en Hannah turnde zich op brug naar een mooie tweede plaats. In Pupil 1 D2 behaalde Kirsten een 4e plek op vloer. In de categorie Pupil 2 D2 had Iris Courtz wederom een super dag. Iris maakte dit seizoen haar debuut in de turnwereld en ze wist op de plaatsingswedstrijden al een zilveren en gouden medaille te behalen, bovendien werd zij op 23 april provinciaal kampioen in Peize. Aan dit erelijstje kon zij vandaag nog twee titels toevoegen: provinciaal kampioen balk en vloer.

Trainsters Amber Schraa, Annouk Vos en Lena Jansen zijn zeer tevreden over de resultaten van hun pupillen, ze hebben stuk voor stuk keurige oefeningen laten zien en met 3 goud, 3 zilver en 2 brons kun je zeker thuis komen.

 

Tekst en foto: Esther van Genne

Reacties