Nieuwe blog van afvalracer José

Foto: R. Schreuder

Daar ben ik weer, te bloggen!

Het doel is om iedere week een blog te schrijven. Over hoe het met mij gaat en hoe mijn vorderingen gaan. Nu gaat het vaak hetzelfde bij mij: het gaat wel goed. De blogs worden dan wel erg saai, vind ik , als het iedere week goed gaat.

Maar helaas lukt het mij niet om iedere week een stukje te schrijven. Dat heeft met discipline te maken denk ik. Discipline is ook zo’n k..-woord! Ik heb zo’n hekel aan dat woord maar je hebt het zo nodig als je wil afvallen!!!  Eigenlijk is dat het ENIGE wat je nodig hebt als je wilt afvallen….discipline.

Discipline om elke dag goed te eten en je hebt discipline nodig om minimaal drie keer per week intensief te sporten. En het zou helemaal mooi zijn als je overal de uitdaging van in zou zien.

0a97e466-1caa-4b2e-8bd7-606789c78d30

Dat is het!!! Yes!!

Ik heb gewoon een uitdaging nodig. Iedere dag opnieuw.

Nu lukt het de laatste tijd prima om die uitdaging te krijgen tijdens de trainingen bij Reinier Schreuder. Sinds kort hebben wij een roei-uitdaging: 1000 meter roeien en dan moet je je eigen tijd steeds verbeteren. Daarvoor krijg je vier mogelijkheden. Verder hebben we sinds kort een zandzak-challenge: 32 oefeningen met een zandzak, oplopend in moeilijkheids graad. Die moet je voor de einddatum van de afvalrace allemaal goed uitgevoerd hebben.

665f02d2-0b5e-4cb9-9708-25155a1c1a46

Het komt erop neer dat je iedere keer als je komt, een oefening moet doen. Daarna wordt het afgevinkt. Mijn uitdaging is dan om een zo zwaar mogelijke zandzak te pakken en kijken of het daarmee lukt. Soms lukt het en soms niet…

Dan heb ik nog een “stimulans” : ik heb sinds kort een activity tracker. Dat is een soort horloge die mijn sportprestaties bijhoudt maar ook mijn dagelijkse activiteiten. Hij houdt voor mij bij of ik genoeg beweeg op een dag. En het ergste van dat horloge is dat, als ik te lang zit, dat hij dan vertelt dat het weer tijd is om te bewegen!!!  Hahahaha! Slim ding!! Ik moet zeggen , het stimuleert wel. Aan het eind van de dag zie ik regelmatig dat ik meer dan 15000 stappen heb gezet en hoeveel calorieën ik heb verbrand.

b27ae5c4-2b6f-4dae-8d5d-1586830b8892

Yes! Ik ga nog even zo door. Afvallen gaat nog prima. Het gaat alleen niet meer zo heel erg snel. Mijn afvalrace doel komt al wel langzaam in beeld!!

Ik ga nog even door…en hopelijk tot volgende week -bij voldoende discipline-

“Disciplinaire” groeten,

José

 

Reacties