Glasvezel De Wolden trekt eindsprint

Foto: MJ Jonkers

De statusteller op de website van Glasvezel De Wolden stijgt langzaam maar zeker in de richting van de vereiste 1100 abonnementen. Van twee weken terug nog maar 200 abonnementen naar nu nog maar een kleine 200 nodig; de inwoners van het pilot-gebied hebben in de afgelopen weken duidelijk laten zien dat het aan hen niet zal liggen: dat glasvezel moet er komen!

teller950

De vrijwilligers van de stichting Glasvezel De Wolden lijken onvermoeibaar. Niet alleen werden er veel inloop-/inschrijfavonden en –ochtenden georganiseerd, de inwoners van “de pilot” worden ook waar het maar kan geholpen met de overstap naar een abonnement op het nieuwe netwerk. “Soms begrepen mensen de website niet helemaal en de Keuzehulp op de website werkte ook niet altijd vlekkeloos” legt Floris van Lint van Glasvezel De Wolden uit.  Dat de Keuzehulp op de website niet altijd goed werkte, werd (ironisch genoeg) meestal veroorzaakt door… traag internet, aldus van Lint. “We hebben de Keuzehulp aangepast, we  hebben nog een inloopavond in Oosteinde en een inloopmiddag in Ruinerwold, we helpen op allerlei manieren de mensen te die het lastig vinden om een abonnement te kiezen en af te sluiten en zo trekken we een eindsprint tot we de teller op 1100 hebben staan!” verklaart van Lint.

DSCF6655

Ondertussen worden op de facebookpagina van Glasvezel De Wolden hardnekkige misverstanden uit de weg geruimd en veel gestelde vragen beantwoord. Het nieuwe abonnement hoeft pas betaald te worden als de glasvezelaansluiting in huis werkt, opzeggen bij de huidige provider kan dus nog ruimschoots, wie moeite heeft met de keuze van het abonnement kan daar hulp bij krijgen, providers Stipte en Fiber komen graag bij de mensen thuis om te helpen met het abonnement en ook bij de telefoon van Glasvezel De Wolden zit vrijwel altijd iemand die hulp en bijstand kan verlenen.

_MG_0001_DxO

Wie de overstap naar het glasvezelnetwerk maakt, kan bovendien na 1 juni gebruik maken van de diensten van het jonge bedrijf Sleutelstudent. De daar werkzame studenten helpen de nieuwe abonnees belangeloos bij het omzetten van het mailadres, voor wie dat zelf toch wat lastig vindt.

13173495_10206072055386610_6353461141316310068_o

Her en der in De Wolden verschijnen gele posters achter ramen van huizen en auto’s, tussen de koeien in de wei en op nog meer ludieke plaatsen als gevolg van de actie van provider Tweak die een aantrekkelijke prijzen uitlooft voor wie de poster van Tweak een mooi plekje geeft, dat op de foto zet en die foto op facebook plaatst met vermelding van Tweak en Glasvezel De Wolden

posteractie

Reacties