De mooiste plekjes van Drenthe op een puzzel

Foto: Horia Varlan / Foter / CC BY
De mooiste plekjes van Drenthe in duizend stukjes. Dat is het idee van Dennis Schomaker, eigenaar van Uitgeverij Connect.                                                                                Drenthepuzzel Bargerveen
Dennis vertelt enthousiast dat puzzels helemaal niet suf of saai hoeven te zijn. ,,Kijk, meestal maken we puzzels van aansprekende onderwerpen als Disney, London of Schloss Neuschwanstein. Want puzzelen, dat doen mensen nog steeds. Misschien niet dagelijks. Maar een aantal keren per jaar een puzzel op tafel, dat blijft leuk.”
 
Meerdere jaren heeft Dennis gewacht en gehoopt dat er puzzels uit Drenthe zouden verschijnen. ,,Er gebeurde niets. Nog steeds worden er in Drentse winkels puzzels verkocht van de mooiste gebouwen en kastelen in wereldsteden en buitenlanden. Helaas niet van de mooiste provincie van Nederland. Puzzelbedrijven laten Drenthe links liggen. Vandaar dat ik het heft in eigen handen heb genomen.”
In eigen beheer geeft Dennis een puzzelserie uit met de toepasselijke naam: ‘Drenthe puzzels’. ,,Het idee is vastgelegd en het ontwerp van de doos is klaar. De laatste uitdaging is het vinden van de mooiste Drentse plekjes. En dat laat ik het liefst over aan de inwoners van Drenthe.”
,,Om die reden hebben we een wedstrijd georganiseerd. Iedereen mag een foto insturen van zijn of haar favoriete Drentse plekje” vertelt Dennis. “De locaties waar we de meeste foto’s van krijgen, worden vastgelegd door een professionele fotograaf en vereeuwigd op een puzzel. En onder inzenders worden, nauurlijk, puzzels verloot!”
Ga snel naar www.drenthepuzzels.nl voor meer informatie. Misschien heeft u al een foto van een prachtige locatie in Drenthe? Mail deze dan naar: [email protected].
                                                                                                 puzzled-7

Reacties