Granny Time

Foto: MJ Jonkers

Ontzorgen, dat is wat de twee oprichtsters van seniorenservice Granny Time, Agnes van Lohuijzen-Haverkort en Corine Eesinge-Westert voor ogen hadden toen ze met deze nieuwe vorm van dienstverlening begonnen.

DSCF5886 (Large)

Ontzorgen

Mensen worden tegenwoordig steeds ouder en logischerwijs is er dus ook steeds  meer zorg nodig. Haaks daarop staan de bezuinigingen die door de overheid worden uitgevoerd. Daardoor ontstaan zorgvragen die niet (meer) door de reguliere zorg beantwoord kunnen worden. En precies die zorg is het werkterrein van Granny Time.

Corine Eesinge legt uit dat de door Granny Time verleende zorg alleen wordt gegeven door mensen die zorgvuldig gescreend zijn. “We nemen niet zomaar iedereen aan. We hebben een sollicitiatieprocedure waarin de antecedenten van de sollicitanen gecontroleerd worden middels een VOG, een verklaring omtrent gedrag en we hebben zelf in de loop der jaren natuurlijk ook wel oog gekregen voor wie wel en niet geschikt is voor dit werk. ” En wat “dit werk” inhoudt, is eigenlijk heel divers. Voor de freelancers die voor Granny Time werken, betekent dat een leuke afwisselende baan waarin ze zelf het aantal te werken uren kunnen bepalen. Voor de cliënten van Granny Time betekent het dat ze alles wat ze zelf niet (meer) kunnen doen of waar ze hun vaak al vreselijk drukke mantelzorgeners niet mee willen belasten, bij Granny Time kunnen neerleggen.

Veelzijdige “Nanny’s”

“Onze cliënten vragen vaak om gezelschap, iemand die even langs komt koffie drinken en een spelletje doen, of iemand die even mee gaat boodschappen doen of een paar  nieuwe schoenen uitzoeken, iemand die meegaat op een uitstapje of bij een bezoek aan een arts. Allemaal zaken waar mantelzorgers vaak amper tijd voor hebben waardoor senioren zich vaak bezwaard voelen om er om te vragen. Dat hoeft nu niet meer want wij hebben een bestand vol freelancers die we onze “nanny’s” noemen en die het juist heel leuk vinden om oudere en of zieke mensen op deze manier te helpen” legt mede-oprichtster Agnes van Lohuijzen uit. “Soms gaat het om huishoudelijk werk, soms een combinatie van even de boel doen en even samen de boodschappen in huis halen of even naar de apotheek om medicijnen op te halen.”

DSCF5880 (Large)

Hulp bij uitvaart

Naar aanleiding van een aantal verzoeken in hun praktijk zijn de dames van Granny Time ook diensten gaan aanbieden rondom een overlijdensgeval, vertelt Agnes. “Senioren hebben vaak geen eigen vervoer meer om mee naar een begrafenis of crematie van een familielid of vriend te gaan. Onze nanny’s kunnen ze dan met de auto daar heen brengen, begeleiden indien gewenst de mensen ook tijdens de plechtigheid.  Is er in de eigen kring een sterfgeval, dan kan de nanny komen helpen met het ontvangen van de visite, koffie en thee zetten en serveren, broodjes smeren, tijdens de uitvaart ondertussen het huis weer aan kant maken en naderhand de vitsite weer ontvangen enzovoort. Ook bieden we aan de eerste dag en nacht nog aanwezig te blijven, veel mensen vinden die eerste nacht alleen in huis nog een beetje moeilijk, dat begrijpen wij heel goed dus dat is iets wat onze nanny’s op verzoek ook doen.”

Granny Tme ontzorgt dus zowel de senioren als de mantelzorgers door grote en kleine klusjes over te nemen en door gezelschap en gezelligheid te bieden. Want de nanny’s staan niet alleen klaar als het om zorgelijke zaken gaat, ook een reisje, een vakantie, een feestje voor vriendinnen, bij alles kunnen de nanny’s helpen door het regelen en het zorgen uit handen te nemen.

header foto cadeaubon

Wordt er veel gebruik gemaakt van deze diensten? Agnes en Corine kijken elkaar bijna verbaaasd aan, “Ja zeker” knikken beiden, “zo veel zelfs dat we ook geregeld nog nieuwe nanny’s aannemen.” Op de website van Granny Time  zien we niet alleen een zeer uitgebreide lijst met alle aangeboden diensten, maar ook getuigenissen van tevreden cliënten. “Ja, dat is uiteindelijk natuurlijk waar we het voor doen” verklaart Corine en Agnes valt haar bij, “Wij zeggen altijd Granny Time brengt de mensen gezelligtijd!”

Granny Time

 

Reacties