Veel overwinningen voor leden A-groep HAC

Tijdens het afgelopen weekend waren het vooral de leden van de A-groep van HAC ’63 die zeer goede prestaties leverden, met in totaal 4 podiumplekken en evenzoveel overwinningen.

CPC-Loop, Den Haag

Een van de hoogtepunten dit weekend was de City-Pier-City loop, die van Den Haag naar Scheveningen en weer terugloopt. De langste afstand is de halve marathon. Dit was dit jaar tegelijkertijd ook het Nederlands kampioenschap. Na een zeer sterke race liep HAC-lid Erwin Akkerman naar een nieuw persoonlijk record van 1:11:07 en, nog indrukwekkender, was de 2e Nederlander die over de finish ging en zo een mooie zilveren plak pakte voor het NK

Dickninger Crossloop, De Wijk

Dichter bij huis was de Dickninger crossloop, die plaatsvond bij De Wijk. Er werden een 5 en een 10 kilometer gelopen, en op beide afstanden bij zowel de mannen als de vrouwen greep een HAC-lid de overwinning. Op de 5 kilometer waren dat Bastiaan Zandbergen en Antien van der Vegt, die in respectievelijke 17:13 en 20:58 over de streep kwamen. Ook Jacqueline ter Brummelhuis liep goed, met een 8e plaats bij de vrouwen in 27:16. Bij de langste afstand was Erik Leusink duidelijk de winnaar. Hij had op het einde een voorsprong van bijna 5 minuten op de nummer 2, Erik Lindenholz, die ook HAC-lid is. Bij de vrouwen was ook een Lindenholz overwinnaar, namelijk Anouk, die op het zware parcours naar een mooie tijd van 43:13 liep.

Westerwolde Bosloop, Sellingen

Vlak bij de Groningse grens met Duitsland vond in het bos bij Sellingen de jaarlijkse Westerwolde Bosloop plaats. Eline Glas startte hier op de 5 kilometer en kwam ook als eerste vrouw aan, in een tijd van 21:39

Bovenbergcross, Markelo

In het Achterhoekse dorp Markelo werd de Bovenbergcross gelopen. Henry Rutgers en Harm-Jan Martens spoedde zich hier op de 5 kilometer naar tijden van respectievelijk 17:48 en 18:07, goed voor een 2e en 3e plaats.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen