José blogt alweer een maand!

Foto: R. Schreuder

1 maand!

Jazeker! 1 maand geleden ben ik begonnen met de afvalrace. Even een momentje om terug te kijken.

Eigenlijk lijkt het een beetje op een nieuwe relatie. Tenminste dat denk ik, ik kan niet uit ervaring spreken want die van mij duurt al 28 jaar!  Een nieuwe relatie dus…met je lijf.

DSC07724 (1)

Ik ben gaan sporten, hoe reageert mijn lijf daar op? Ik ben anders gaan eten hoe reageert mijn lijf daar op?

Ik ben zoekende, kan ik beter 6 keer per dag wat eten of toch gewoon 3 keer. Je probeert dingen uit en je trekt je conclusies.  Je krijgt op de bijeenkomsten over gezonde voeding informatie, je hoort van je mede “dikkerts” (lees: afvalracers) dingen en niet te vergeten van Reinier en je moet je eigen plan trekken.

Ik ben er nu wel achter dat ik vooral moet luisteren naar dat lijf dat aan het afvallen is.

DSC07719

Ik heb namelijk een week lang 6 keer per dag gegeten en die week ben ik nauwelijks afgevallen! Misschien kwam dat ook doordat ik niet helemaal lekker in mijn vel zat? Maar ja, ik voel mij daar ook niet goed bij. Dus eet ik gewoon 3 keer per dag. De maaltijden zijn gezond en met mate. Verder drink ik dus regelmatig water. En ik eet geen suiker meer, drink geen alcohol meer. Het resultaat is dat ik afval en dat was nu net de bedoeling.

Mijn gezin eet en drinkt nog gewoon vrolijk door. Die hoeven ook niet af te vallen. Zo werd er zondag besloten om pizza te halen. Mmmmm pizza heerlijk!!! Maar ja geen pizza voor mij. Gelukkig eet de kleinste nog geen hele pizza en kon ik van haar pizza een paar stukjes nemen! Zo los ik dat dus op, ik neem dan een paar stukjes pizza en eet verder sla. Ik moet immers komende donderdag weer wegen en dan wil ik wel weer afgevallen zijn!!!

DSC07730

Het leuke is dat je lichaam steeds meer dingen zelf aangeeft. Als ik te lang niet heb gedronken heb ik “dorst”. Als ik gesport heb vraagt mijn lichaam die dag om iets meer eten!

Eigenlijk best grappig een nieuwe relatie…met je lichaam.

Je hebt kans dat ik ook wel weer verliefd word op dat lijf!

 

Nieuwe groeten,

José

DSC07723

 

 

 

 

 

 

Reacties