Foto: Anneke Hooijer

In de voorjaarsvakantie van 22 februari tot en met 6 maart zijn er verschillende activiteiten en wandelingen in het Dwingelderveld.

De huifkartochten en wandelingen starten bij bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. Het centrum wordt momenteel verbouwd en is daarom iedere dag open van 10.00 tot 16.00 uur met een kleine inforuimte. De kinderactiviteiten worden tijdens de verbouwing gehouden bij Theehuys Anserdennen, schapendrift 1 in Ansen.

Voor alle wandelingen en activiteiten is vooraf aanmelden nodig. Dit kan via de website www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.

Huifkartochten en wandelingen

Op woensdag 24 februari en 2 maart vertrekt om 13.00 uur de huifkar voor de Gezinshuifkartocht Bos en Hei. Een gids van Natuurmonumenten vertelt over de rijke historie van het grootste natte heidegebied van West-Europa. Onderweg stopt de huifkar bij een aantal leuke bezienswaardigheden.

Op zaterdag 27 februari van 17.00 tot 19.00 uur gaan kinderen samen met hun (groot)ouders op pad om te struinen door de bossen en over de hei. Samen met een gids zoek je naar (dier)sporen en kan je al je vragen stellen over wat je onderweg ziet en hoort.

Iedere zondag staat om 14.00 uur een gids klaar om het gebied in te gaan. Tijdens ‘de wandeling met de boswachter’ vertelt de gids over de bijzonderheden van het gebied. Na afloop staat er koffie/thee of warme chocolademelk klaar. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.

Kinderactiviteiten bij Theehuys

De kinderactiviteiten worden gehouden bij Theehuys Anserdennen in Ansen. Op dinsdag 1, woensdag 2 en donderdag 3 maart van 12.00 tot 15.00 uur staan de vrijwilligers van Natuurmonumenten klaar om samen met kinderen en hun (groot)ouders creatief aan de slag te gaan. Wol vilten kan op dinsdag, braakballen pluizen op woensdag en op donderdag maken kinderen vogelsnacks.

Reacties