Foto: Jans Schultink

Afgelopen zaterdag organiseerde judovereniging Jigoro Kano uit Ruinen al weer voor de 15e keer een judotoernooi. Op het sportieve en gezellig toernooi in sporthal De Marse in Ruinen vielen 13 judoka’s van de organiserende vereniging in de prijzen.

Judo Copy_00051

Bijna 150 judoka’s van 16 judoverenigingen uit voornamelijk Noord en Oost Nederland, streden zaterdag in Ruinen om de prijzen. Van de organiserende vereniging zelf deden 28 judoka’s mee. Van buurvereniging Harado uit Pesse deden 10 judoka’s mee.

Speels en fanatiek

De strijd in de 26 poules was verschillend. Van speels en soms nog wat onbesuisd bij de 6 tot 10 jarigen, tot fanatiek, technisch en vaak uitputtend bij de ouderen. Voor het talrijke publiek dat een kijkje kwam nemen was er in ieder geval genoeg te zien.

Judo Copy_00107

De prijswinnaars van Jigoro Kano

13 judoka’s van Jigoro Kano vielen in de prijzen.

Tom van Achteren en Thijs de Boer eindigden als eerste in hun poule.

Een tweede prijs werd gewonnen door; Martijn Neef, Johnson Massanga, Sloukje de Wit, Rick Mulder, Oliver Winters, Nico Vogelzang en Ewan de Jong.

Derde in hun poule werden; Kevin Brinkman, Esmee Vonk, Gerthia Luning en Valentino Massanga.

Judo Copy_00043

Internationale Budo Federatie

Jigoro Kano is aangesloten bij de Internationale Budo Federatie (IBF), een relatief kleine judobond die zich vooral richt op de recreatieve sporters. De bij de bond aangesloten verenigingen komen vooral uit noord- een oost Nederland. De onder auspiciën van deze bond georganiseerde judotoernooien zijn meestal niet massaal en kenmerken zich door gemoedelijkheid en een sportieve sfeer.

Judo Copy_00072

Reacties