Melissa verandert haar voeding

Foto: Melissa Kuijer

Voor ik aan de afvalrace begon, at ik als ontbijt twee boterhammen. Op stage at ik dan tijdens de fruitpauze twee stuks fruit en als ik dan naar buiten ging, stond er op het aanrecht een trommel met koekjes.

foto 2

Als lunch twee boterhammen en een kopje bouillon. Om twee uur als de leerlingen vrij waren, werd er dan thee gedronken met, je raadt het al, een koekje. Als ik dan thuis was en ik ging voor school aan de slag, dan pakte ik ook eerst weer een koek(je) of snoep.

Verder gewoon avondeten, maar ’s avonds bij de thee weer een koek.

alle3_2

Op donderdag en vrijdag op school wordt er vaak chocolade gehaald dus dat werd dan ook nog eens extra gegeten.

Sinds het bijhouden van een dagboek met wat je allemaal eet, ben ik direct gestopt met zo veel snoepen en gezonder gaan eten, maar dit was nog niet goed genoeg, omdat ik amper afviel.

image1

Rémon vertelde dat ik teveel koolhydraten eet en dit moet je allemaal weer verbranden, daarom eet ik nu meer producten met eiwitten.

Nu eet ik bijvoorbeeld als ontbijt magere kwark met fruit. Als lunch opgebakken eieren met kaas en dit doe ik op twee boterhammen, verder eet ik wat snoeptomaatjes of komkommer. ‘S avonds eet ik veel groente, een stukje vlees en heel soms twee aardappelen of wat pasta.

alle3_1

Reacties