Drenthe College ontvangt positieve beoordeling van de Onderwijsinspectie

Foto:

Zuidwolde – De Onderwijsinspectie heeft Drenthe College in de periode tussen 26 september en 10 oktober onder de loep genomen in het kader van het vierjaarlijks onderzoek naar de sturing door het bestuur op de kwaliteit van het onderwijs. Drenthe College is verheugd met het oordeel van de Inspectie; het rapport belicht de sterke punten van Drenthe College en identificeert enkele verbeterpunten.

Het rapport benadrukt de positieve aspecten van Drenthe College. Het bestuur heeft, aldus het rapport, een heldere visie op goed onderwijs, vertaald naar ambitieuze doelen en beleid. Er wordt effectief gestuurd op deze doelen, wat bijdraagt aan een positieve ervaring van studenten.

Mare Riemersma-Diephuis, lid College van Bestuur: “De Onderwijsinspectie zegt in het rapport dat studenten zich welkom en gerespecteerd voelen en dat zij een veilig en stimulerend leerklimaat ervaren. Dat onze studenten zo iets tijdens een Inspectieonderzoek zeggen, dat is het mooiste compliment dat we als school kunnen krijgen”.

Samenwerking kenmerkend

De Onderwijsinspectie benoemt meer positieve aspecten. Riemersma-Diephuis: “De inspectie constateert dat onderwijsteams erin slagen om het onderwijs aan te laten sluiten op de doelgroep, met passende ondersteuning en positieve feedback van studenten. De samenwerking met de regio – huidige voorbeelden daarvan zijn onder andere de samenwerking en fusie met Terra en met Noorderpoort en Alfa-College binnen het samenwerkingsverband DNA – wordt geprezen als kenmerkend voor onze werkwijze. De Inspectie beoordeelt onze financiële positie als gezond, waarbij we ook aandacht hebben voor de financiële consequenties van toekomstige ontwikkelingen.

“Alles overziend komen we als Drenthe College tot de conclusie dat de Strategische lijnen waarlangs we nu ruim 4 jaar werken (Iedereen is Welkom, Meer dan en diploma, Uitdagende Leeromgeving en Partner in de regio) nu volledig zijn vruchten beginnen af te werpen. En dat is een geweldig compliment voor alle collega’s”, zegt Riemersma-Diephuis.

Het rapport signaleert ook een aantal verbeterpunten. Deze worden vanzelfsprekend de komende maanden uitgevoerd. Het definitieve rapport wordt in de loop van januari 2024 via de site van de Onderwijsinspectie (www.onderwijsinspectie.nl) gepubliceerd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen