Aantal nieuwe coronagevallen daalt weer en flink ook

Foto:

Zuidwolde – Het aantal positieve coronatests begint snel te dalen. In de afgelopen week heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 18.654 bevestigde besmettingen geregistreerd. Voor het eerst sinds 4 oktober komt het weektotaal onder de 20.000 uit.

Vergeleken met vorige week is het aantal nieuwe gevallen met 19,3 procent gedaald. Dat is de snelste afname sinds 27 augustus.

Afgelopen dinsdag meldde het RIVM dat het aantal positieve tests min of meer gelijk was gebleven. Het instituut kon toen niet zeggen of dit het begin van een daling was, een tijdelijke stabilisatie, of alleen maar een hapering in de stijging. Wel zouden veel mensen beschermd zijn door het begin van de herhaalprikken en doordat sommige mensen nog antistoffen hebben van hun besmetting in de zomergolf.

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend registreerde het RIVM slechts 952 bevestigde besmettingen, het laagste aantal sinds 19 september. Amsterdam voert, zoals gebruikelijk, de lijst aan. In de cijfers is geen verschil tussen het noorden, dat nu herfstvakantie heeft, en het midden en het zuiden, waar de herfstvakantie bijna begint.

Wel meer doden
Het aantal gemelde sterfgevallen loopt wel op. In de afgelopen week kreeg het RIVM bericht dat vijftig mensen aan de gevolgen van hun coronabesmetting zijn overleden. Dat is het hoogste aantal in een week sinds 27 april, bijna zes maanden geleden. Het is niet verplicht om het overlijden van een coronapatiƫnt te registreren. Daardoor is het werkelijke aantal sterfgevallen niet bekend, en het is dus ook moeilijk te zeggen of het sterftecijfer echt stijgt.

 

Bron: NieuwsNL/ANP/RIVM. Foto: Pixabay.

Dossier: Corona nieuws

Reacties

Cookieinstellingen