Verdere daling WW in Drenthe

Foto:

Meppel – Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe nam in juli af met 3,8% ten opzichte van vorige maand en met 28,5% ten opzichte van vorig jaar. In vrijwel alle sectoren nam het aantal WW-uitkeringen af. Alleen in het onderwijs, bij de overheid en in de voedings- en genotsmiddelenindustrie waren er eind juli meer WW-uitkeringen dan in de maand ervoor.

Eind juli telde Drenthe 4.275 WW-uitkeringen. Dat is 1,6% van de Drentse beroepsbevolking. Vooral onder WW’ers uit de bouw, landbouw, detailhandel en horeca nam het aantal uitkeringen af. Alleen in het onderwijs, bij de overheid en in de voedings- en genotsmiddelenindustrie waren in juli iets meer WW-uitkeringen dan in de maand ervoor. Voor het onderwijs is een toename van de WW in juli een jaarlijks terugkerend patroon dat wordt veroorzaakt doordat veel tijdelijke contracten van leraren aan het eind van het schooljaar worden beëindigd.

Landelijk nam het aantal af met 2,5% ten opzichte van een maand eerder en 30,1% ten opzichte van een jaar eerder. De forse daling van de WW op jaarbasis is in alle provincies zichtbaar. Eind juli telde Nederland 156.636 WW-uitkeringen.

Bron en foto: UWV.

Reacties

Cookieinstellingen