Drentse veulenveiling van Dwingeloo weer naar Assen

Veulenveiling
Veulenveiling
Foto: Eigen foto

Dwingeloo/Assen Na een goede start van de Drentse Veulenveiling in 2021, wordt op vrijdag 26 augustus de tweede editie van deze opvolger van Veulenveiling Dwingeloo georganiseerd. Een talentvolle groep spring- en dressuurveulens komt op die dag onder de hamer op de Sunrise Stables in Assen, waarop zowel live als online geboden kan worden.

Voorzitter Arjen Vos is alle fokkers erkentelijk voor het vertrouwen en kijkt met genoegen uit naar de veiling. De veiling kenmerkt zich niet alleen door laagdrempeligheid, transparante verkoop en een gezellige sfeer, maar ook kwaliteit staat hoog in het vaandel. „Vorig jaar zijn we vol goede moed van start gegaan met de Drentse Veulenveiling en ondanks dat het geen makkelijk jaar was om met zoiets nieuws te beginnen, kijken we met z’n allen positief terug op deze eerste editie. Dat was voor ons ook de motivatie om er dit jaar weer de schouders onder te zetten. En dat werd gelijk beloond, want we hebben gemerkt dat veel fokkers ons trouw zijn gebleven en daardoor hebben we een mooie collectie kunnen samenstellen”, vertelt Arjen Vos.

Loyale fokkers

Opnieuw reisde de selectiecommissie bestaande uit Matthieu Frings, Wicher Vlot en Mense Toering stad en land af om interessante veulens aan hun veiling te verbinden. En dat is gelukt. „We zijn heel blij dat we weer konden rekenen op de inzet van de selectiecommissie en zij hebben een mooi clubje fokkers om zich heen verzameld. De betere veulens moeten je gewoon gegund worden, zo simpel is het. En in een tijd met tientallen veilingen is die loyaliteit vanuit de fokkers niet vanzelfsprekend.”

Dat de Drentse Veulenveiling goed in de markt ligt bij de fokkers heeft ook met hun trouwe koperspubliek te maken. „Net als bij Veulenveiling Dwingeloo hebben we een mooie groep handelaren en kopers verzameld die graag inkopen komt doen in Assen. Hen verwacht ik ook zeker op de komende editie.”

Prestatiegenen

Daar kunnen de springpaardenliefhebbers gaan bieden op nakomelingen van Aganix du Seigneur, Chin Chin, Douglas, Colorit Z, Nixon van ’t Meulenhof, Chatinue en wereldkampioen Querido VG Z. In het oog springend is onder meer een Grandorado TN-zoon uit de NMK-kampioene Joliciapina, die zelf werd verkozen tot kampioen op de veulenkeuring in Tolbert. Voor de dressuurliefhebbers wordt het kiezen tussen nakomelingen van hengsten als Desperado, Fontaine TN, McLaren, Jameson RS2 en Bloomberg. Onder meer de stammen van de Olympische medaillewinnaar Parzival en de Grand Prix-merrie Reine B zijn vertegenwoordigd.

De presentatie van de veulens op 26 augustus begint om 17.00 uur, de veiling om 19.30 uur en zal ook via ClipMyHorse te volgen zijn. De volledige collectie en meer informatie is te vinden op www.drentseveulenveiling.nl.

Reacties

Cookieinstellingen