Natuurbrandrisico in Drenthe verhoogd naar fase 2

Foto:

Assen – Door de aanhoudende droogte is de kans op een natuurbrand groter. Een natuurbrand kan zich in droge periodes zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen/uitbreiden. In Drenthe is daarom het natuurbrandrisico verhoogd naar fase 2.

In het algemeen geldt dat in natuurgebieden met bos, heide, en/of gras(duinen) de kans op natuurbrand toeneemt bij droog weer. Nu het al langere tijd droog is, en ook de komende tijd droog blijft, is de kans op een natuurbrand veel groter. Om burgers hierop alert te maken, bestaan er twee fases.

In fase 1 zijn hulpdiensten altijd voorbereid op een natuurbrand, maar hoeven er nog geen extra maatregelen getroffen te worden. In fase 2 is het al langere tijd droog in de natuur. Het risico dat een natuurbrand ontstaat is groter. Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert, maar vragen ook uw medewerking om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken. Meer informatie over de fases is te vinden op natuurbrandrisico.nl.

In Drenthe vraagt de brandweer om extra voorzichtig in de natuur te zijn. Ook mag er niet altijd meer worden gestookt. Wat fase 2 allemaal betekent, is hier te lezen.

Reacties

Cookieinstellingen