Provincie begint snelheidscampagne om hardrijders te verminderen

Foto:

Assen – De provincie Drenthe begint in alle Drentse gemeenten een snelheidscampagne. Op de landelijke straatspeeldag van 8 juni gaat deze campagne in de gemeenten Tynaarlo en Westerveld als eerste van start. Op 15 juni vinden er acties voor deze campagne plaats in gemeente De Wolden.

Met de acties in Westerveld en Tynaarlo vragen de Drentse overheden aandacht voor de onveiligheidsgevoelens van bewoners en verkeersdeelnemers op die plekken. Ook elders in Drenthe klagen inwoners over hardrijders in de buurt. Uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid blijkt ook dat de rijsnelheden in Drenthe te hoog liggen.

De provincie wil het aantal hardrijders verminderen en wil met de campagne aandacht vragen voor rijsnelheden in het verkeer. Daarvoor is ook de website www.snelhedenindrenthe.nl ontwikkeld, daarop is te zien welke snelheidslimiet er geldt voor welke weg.

Metingen en krijtverfuitingen

Gemeenten ondersteunen de campagne door op verschillende plekken milieuvriendelijke krijtverfuitingen op het wegdek aan te brengen, waarmee het verkeer wordt opgeroepen om rustig aan te rijden. Daarnaast organiseert Veilig Verkeer Nederland snelheidsmetingen met laserguns waarbij bestuurders worden aangesproken op hun snelheid. Vrijwilligers van VVN voeren de snelheidsmetingen uit op vijftig locaties, in alle Drentse gemeenten.

De snelheidscampagne is een initiatief van de Mobiliteitsraad Drenthe in samenwerking met de Drentse gemeenten, politie en Veilig Verkeer Nederland.

 

Reacties

Cookieinstellingen