Hoe maak je waterstof? Lespakket voor scholen in de regio

Foto:

Zuidwolde – Het Waterstof Tiny House heeft onlangs het lespakket ‘Alles over waterstof & circulair bouwen’ gelanceerd, over hoe waterstof als brandstof in woningen kan worden gebruikt en hoe circulair bouwen in de praktijk werkt.

Met het lespakket willen de initiatiefnemers jongeren in de regio interesseren voor techniek. Het Waterstof Tiny House is een gezamenlijk initiatief van gemeente Hoogeveen, Alfa-college en Vrienden van Techniek Hoogeveen en maakt onderdeel uit van de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe.

In het lespakket worden de lessen gedeeld die studenten en bedrijven tijdens de bouw van het tiny house hebben geleerd. Hoe maak je waterstof bijvoorbeeld, en welke rol heeft waterstof in de energietransitie? En hoe kun je materialen uit een oud gebouw, hergebruiken voor een nieuw tiny house? Op een laagdrempelige manier gaan de leerlingen aan de slag met het ontwerpen van een eigen tiny house en onderzoeken ze hoe je duurzame waterstof kunt gebruiken.

Het lespakket is geschikt voor basisonderwijs (groep 7 en 8), middelbaar onderwijs (klas 1 en 2) en praktijkonderwijs (klas 1 en 2). De lessen zijn eenvoudig aan te passen naar verschillende niveaus. Het lespakket is gratis beschikbaar via www.waterstoftinyhouse.nl/lespakket

Leren door te doen

Het Waterstof Tiny House is gebouwd door studenten van het Alfa-college in Hoogeveen, met duurzame en zo veel mogelijk circulaire materialen, in samenwerking met bedrijven uit de regio en onder begeleiding van hun docenten. De studenten zijn in deze hybride leeromgeving bij alle onderdelen van de bouw betrokken, van bouwtekeningen maken tot het uitzoeken van de juiste circulaire en duurzame materialen voor de bouw.

In het tiny house worden twee verschillende waterstofsystemen gedemonstreerd: een waterstof cv-installatie en een zelfvoorzienende installatie die groene waterstof maakt met de elektriciteit van de zonnepanelen op het dak.

 

Bron en foto: Kennislab voor Urbanisme.

Reacties

Cookieinstellingen