Gezocht: vakantiegezinnen in Drenthe

Foto:

Meppel – Elk jaar komen er honderden kinderen uit verschillende Europese landen op vakantie bij Nederlandse gezinnen via Europa Kinderhulp. Ruim veertig van deze kinderen verblijven bij Drentse vakantiegezinnen. Voor deze zomer worden nieuwe vakantiegezinnen in Drenthe gezocht voor kinderen uit België, Duitsland, Frankrijk en Nederland.

De kinderen komen uit gezinnen met sociale en/of financiële problemen, zij kunnen het goed gebruiken om even onbezorgd kind te kunnen zijn. Tijdens de vakantie gaat het dan ook niet om dure uitjes, maar om tijd en aandacht. Lekker een stuk fietsen, samen knutselen of een middagje zwemmen; het zijn de kleine dingen die het doen. Veel gezinnen nodigen jaren achtereen hetzelfde vakantiekind uit, waardoor er een hechte band opgebouwd kan worden.

Door corona konden de reizen de afgelopen jaren niet allemaal doorgaan. Daarom zijn er vakantiegezinnen gestopt en worden nu nieuwe gezinnen gezocht. Lijkt het jou leuk om deze zomer een kwetsbaar kind een onbezorgde zomer te geven? Kijk dan op www.europakinderhulp.nl voor meer informatie.

Bron: Europa Kinderhulp. Foto: Pixabay.

Reacties

Cookieinstellingen