Daling WW’ers in Drenthe – kansen in transport en logistiek

Foto:

Zuidwolde – In maart nam in Drenthe het aantal WW-uitkeringen verder af. In de sector transport & logistiek waren minder werkzoekenden beschikbaar, terwijl het aantal regionale vacatures het afgelopen jaar sterk groeide. Voor werkzoekenden betekent dit toenemende kansen op werk. Zij kunnen bijvoorbeeld aan de slag als vrachtwagenchauffeur, expediteur en transportplanner.

Eind maart telde Drenthe 5.492 WW-uitkeringen. Dat is 2,2% van de Drentse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe nam in maart af met 134 uitkeringen (-2,4%) ten opzichte van vorige maand. Vooral onder WW’ers uit horeca & catering, detailhandel, overige commerciële dienstverlening en bouw nam het aantal uitkeringen af. Daar tegenover staan sectoren waar in maart de WW juist toenam, zoals de voedings- en genotmiddelenindustrie.  Eind maart 2022 was het aantal WW-uitkeringen in Drenthe ruim lager dan een jaar eerder (-31,5%).

Regionaal veel kansen in transport & logistiek door sterke vacaturegroei

Ook in de sector transport en logistiek nam het aantal WW-uitkeringen in Drenthe verder af naar 208 eind maart 2022. In het afgelopen jaar halveerde het aantal WW-uitkeringen in deze sector ruim. Het aantal transport & logistieke vacatures in de provincie Drenthe steeg fors naar 816 eind 2021. Tegenover een groeiend aantal vacatures staan steeds minder beschikbare werkzoekenden. Hierdoor zijn er veel kansen op werk. Bijvoorbeeld als vrachtwagenchauffeur, expediteur en transportplanner.

Openstaande vacatures transport en logistieke beroepen

 

Naar verwachting blijven de personeelstekorten in de sector de komende tijd bestaan, doordat de economie groeit en er de komende jaren veel medewerkers met pensioen gaan. Wel zijn er onzekerheden over onder andere de wereldhandel en de brandstofprijzen. De Barometer arbeidsmarkt transport en logistiek geeft meer informatie, bijvoorbeeld over de impact van corona en ontwikkelingen in de verschillende deelsectoren.

 

Bron en foto: UWV.

Reacties

Cookieinstellingen