Sportmonitor Drenthe: Drenten steeds vaker in beweging

Foto:

Assen – Drenten voldoen steeds vaker aan de beweegrichtlijnen. Deze richtlijnen geven aan hoeveel beweging nodig is voor een goede gezondheid, van jong tot oud. Drenten stappen vaker op de fiets, of maken vaker een wandeling. Dit blijkt uit de Sportmonitor Drenthe.

Opvallend, omdat de laatste vier jaar in Nederland juist een dalende trend te zien is. In Drenthe voldeed 48,4% aan de beweegrichtlijn in 2016, terwijl dat in 2020 is gestegen naar 49,1%. Landelijk zien we een andere trend, namelijk 51,7% in 2016 naar 50,4% in 2020. Tijdens het sportgala op 5 april wordt de Sportmonitor Drenthe gelanceerd. De Sportmonitor Drenthe wordt uitgevoerd door Trendbureau Drenthe, in afstemming met SportDrenthe, mede gefaciliteerd door provincie Drenthe.

Drenten sporten minder

Drenten bewegen dus steeds vaker, maar toch blijkt aan de andere kant dat veel Drentse gemeenten juist lager scoren dan gemiddeld in Nederland op het aantal mensen dat wekelijks sport. In 2020 sport in Drenthe 44,5% van de mensen minimaal één keer per week en in Nederland ligt dat percentage op 50,8%. Positieve uitschieter is gemeente Tynaarlo waar 56% van de mensen één keer in de week sport, fors meer dan het Nederlands gemiddelde.

Bron: Trendbureau Drenthe. Foto: Pixabay.

Reacties

Cookieinstellingen