Tanken over de grens wordt nog goedkoper

Foto:

Zuidwolde – Voor wie niet al te ver van de Duitse grens woont of er regelmatig in de buurt moet zijn: tanken bij de oosterburen wordt straks nog interessanter. De accijns op benzine gaat in Duitsland met 30 cent per liter omlaag en die op diesel met 14 cent.

Wanneer de accijnsverlaging van drie maanden ingaat is niet duidelijk. In Nederland gaat de brandstofaccijns per 1 april omlaag, op benzine met 17 cent en op diesel met 11 cent. In België zijn de accijnzen op brandstof al verlaagd.

Ook wordt het openbaar vervoer in Duitsland veel goedkoper, om mensen te stimuleren vaker de auto te laten staan. Een maandticket kost de komende drie maanden nog maar 9 euro. Verder krijgen mensen in de bijstand opnieuw een eenmalig bedrag van 100 euro, bovenop een vergelijkbaar bedrag dat eerder al was toegezegd. Daarnaast ontvangen belastingbetalers een vergoeding van 300 euro en gaat de kinderbijslag met een eenmalig bedrag van 100 euro omhoog.

De Duitse regering komt net als bij ons met deze reeks maatregelen om huishoudens te helpen met de sterk gestegen energieprijzen door de oorlog in Oekraïne. Door de hoge energieprijzen staat de koopkracht van veel burgers zwaar onder druk.

Bron: NieuwsNL/ANP.

Reacties

Cookieinstellingen