Corona op z’n retour

Coronavirus.
Foto: Vektor Kunst via Pixabay CC0

Meppel – Corona lijkt nu echt op z’n retour. Het aantal nieuwe coronagevallen daalt voor de derde week op rij, evenals het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen. Het reproductiegetal staat nu op 0,77. Dat is het laagste niveau sinds 23 juli.

In de afgelopen zeven dagen zijn 245.898 positieve tests geregistreerd, het laagste aantal in zes weken tijd. Vergeleken met vorige week nam het aantal bevestigde besmettingen met ongeveer 20 procent af, meldt het RIVM.

Het aantal positieve tests daalt vooral onder jongeren en bij kinderen onder de 10 jaar. In januari waren in die groepen juist veel besmettingen. Daardoor zijn veel jongeren voorlopig waarschijnlijk immuun, verklaarde het RIVM eerder. Onder zeventigers is een lichte stijging te zien.

Ook de druk op de zorg neemt af. Afgelopen week belandden 998 mensen met een coronabesmetting in een ziekenhuis. Dat is het laagste aantal in vijf weken tijd. Hierbij zijn niet alleen mensen meegerekend die vanwege coronaklachten werden opgenomen, maar ook mensen die andere klachten hadden en toevallig besmet bleken. Een week eerder waren er (na correctie en nameldingen) 1349 opnames.

Van de 998 opgenomen mensen met corona belandden 88 op de intensive care. Ook dat zijn er minder dan de 104 van de week ervoor.

Het RIVM kreeg 63 meldingen van sterfgevallen door corona, gemiddeld negen per dag. Een week eerder kreeg het RIVM bericht dat 95 mensen aan de gevolgen van hun besmetting waren overleden.

Bron: NieuwsNL/ANP. Foto: Pixabay.

 

Dossier: Corona nieuws

Reacties

Cookieinstellingen