Evenementenbranche wil open op 11 maart

Foto:

Assen – De evenementenbranche wil zonder beperkende maatregelen open op vrijdag 11 maart. “Gezien de overheid niet met een concreet perspectief komt, zet de branche nu zelf de stip op de (nabije) horizon”, laat de Alliantie van Evenementenbouwers weten.

De branche wil dat de overheid bij het weegmoment volgende week dinsdag, op 15 februari, besluit om de eerste stappen te nemen, zodat de hele sector op 11 maart op volledige capaciteit open kan.

Acties
“Dit moet gewoon en gaat gewoon gebeuren”, zegt Ruben Brouwer, directeur van evenementenorganisator MOJO, onderdeel van de alliantie. Indien de overheid niet met het plan instemt, zullen acties zoals grote demonstraties en optochten volgen, meldt Brouwer. “We hebben vorig jaar gezien dat veel mensen op Unmute Us afkwamen”, een protestactie van de evenementenbrache die landelijk tienduizenden demonstranten aantrok.

Onderzoek
Met deze oproep wil de Alliantie, die allerlei organisaties in de sector vertegenwoordigt in gesprekken met de overheid, een duidelijk signaal afgeven. Want volgens hen is de evenementenbranche “twee jaar lang in gesprek geweest met de overheid” en heeft de sector “meegewerkt aan wetenschappelijk onderzoek.” Maar “desondanks heeft de branche zodanige beperkingen opgelegd gekregen dat grootschaliger evenementen niet mogelijk zijn.” Evenementen mogen nu tot 1250 bezoekers ontvangen. Daarbij is onder meer een vaste zitplaats verplicht. Daardoor worden veel evenementen momenteel afgelast of uitgesteld.

Holland Zingt Hazes
Begin maart 2020 werden de eerste evenementen afgelast, waaronder het laatste gedeelte van de Holland Zingt Hazes-concertreeks. Daarom wil de sector nu op 11 maart, de dag waarop Holland Zingt Hazes weer gepland staat in de Ziggo Dome, open.

Bron: NieuwsNL/ANP. Foto: Pixabay.

Dossier: Corona nieuws

Reacties

Cookieinstellingen