Politie treedt niet op tegen nachthoreca en lichte overtredingen

Foto:

Zuidwolde – De politie treedt komende vrijdagnacht tot en met maandagochtend niet op als horeca-instellingen in strijd met de coronamaatregelen openblijven. De politiebonden hebben hun leden hiertoe opgeroepen, als onderdeel van hun actie voor een betere cao. Voor zaterdag staat ‘De Nacht staat op’ gepland, een actie van nachthoreca die de deuren openen uit protest tegen de coronamaatregelen.

Het is het tweede protest van de politie; gisteren riepen de bonden al op om vanaf vandaag geen boetes meer uit te delen voor lichte overtredingen. Gemeentelijke boa’s worden opgeroepen zich solidair te verklaren met de protestactie van de politie.

De bonden willen dat politiemedewerkers zich dit weekend voornamelijk bezighouden met “primaire politietaken als noodhulp en dienstverlening aan burgers”. Als sprake is van calamiteiten in horecagelegenheden worden agenten dus wel geacht op te treden, aldus de bonden.

De acties zijn gericht tegen de hoge werkdruk en onderbezetting bij de politie. Later deze week volgt de aankondiging van meer acties die de komende weken plaatsvinden.

Bron: NieuwsNL/ANP. Foto: redactie.

 

Reacties

Cookieinstellingen