Vanavond fakkeloptocht in Groningen

Foto:

Groningen – Noorderlingen en steunbetuigers trekken vanavond met fakkels door de stad Groningen om aandacht te vragen voor het gaswinningsbeleid van de overheid. De manifestatie is georganiseerd naar aanleiding van het besluit de gaswinning in Groningen te verdubbelen en de slechte organisatie rondom de subsidie voor huiseigenaren om hun woningen op te knappen of te verduurzamen.

Maandag stonden duizenden mensen urenlang in (digitale) wachtrijen om een aanvraag voor 10.000 euro in te dienen en bovendien was het subsidiebudget te klein, al is vrijdag bekendgemaakt dat het kabinet 250 miljoen euro extra uittrekt voor de regeling. Volgens de organisatie van de manifestatie zijn de recente gebeurtenissen “exemplarisch voor hoe Den Haag al jarenlang met Groningen omgaat”.

Met de leus “Het is tijd voor respect voor Groningen!” trekt de stoet vanaf de Vismarkt door het centrum. De tocht wordt afgetrapt door vier sprekers van de organiserende partijen Groninger Gasberaad, de Groninger Bodem Beweging, politicus Sandra Beckerman en oud-nachtburgemeester Chris Garrit.

De optocht begint om 20:00 uur op de Vismarkt, waar fakkels worden uitgedeeld.

Bron: NieuwsNL/ANP. Foto: Pixabay.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen