Kindermenu 2.0 nu ook op scholen in De Wolden

Zuidwolde –  Scholen in de gemeenten De Wolden en Hoogeveen kunnen nu ook deelnemen aan Kindermenu 2.0. Het provinciale project loopt al twee jaar en is een groot succes. Kindermenu 2.0 betekent samen aan de slag gaan voor gezond eten. „Wij dagen de kinderen uit om het meest lekkere, leuke en gezonde gerecht van de gemeenten Hoogeveen en De Wolden te bedenken”, laat Leonie Pleiter namens Sport De Wolden en Sport Hoogeveen weten.

De stagiaires Sophia en Elianne hebben een filmpje gemaakt dat aan de jeugd wordt getoond. Tot vrijdag 12 februari kunnen de kinderen hun recept mailen naar [email protected], voorzien van de naam van de school en klas of kinderopvanggroep.

De kinderen mogen het recept ook thuis bedenken met hun ouder(s) of verzorger(s) en namens de groep insturen. Een vakjury, bestaande uit de eigenaren van restaurant ‘t Wapen van Ruinen (Gert en Roelie Boverhof), wethouders Hilda Mulder en Janita Tabak en JOGG-regisseur Leoni Pleiter, beoordeelt de inzendingen. De jury bepaalt welke gerecht heeft meest lekker, vers, regionaal, gezond en betaalbaar is.

Restaurants

Het winnende recept komt op de kaart te staan van de deelnemende restaurants in de gemeenten Hoogeveen en De Wolden. Ook wint de hele schoolklas of kinderopvanggroep een leuke prijs. Alle winnende gerechten uit de 12 Drentse gemeenten worden gebundeld in een inspirerend kookboek.

Er zijn een paar voorwaarden verbonden aan de gerechten. Het gerecht moet uit minimaal 100 tot 150 gram groenten bestaan, waardoor groente in het middelpunt van het gerecht staat. Het gerecht moet ook kleurrijk zijn, maar bovenal erg lekker. Voor het gerecht mogen niet meer dan 10 ingrediënten worden gebruikt. Wanneer voor het gerecht bepaalde streekproducten uit de regio gebruikt kunnen worden, dan zou dat mooi zijn.

Lees ook Video: Kindermenu 2.0: het tweede kookboek wordt uitgereikt aan jeugd

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen