Festival der Zoete Verleidingen verschuift naar 2021

Foto: Festival Zoet

Sleen/Zuidwolde – Het coronavirus heeft een keiharde streep gezet door de 9e editie van het Festival der Zoete Verleidingen in Sleen. Het evenement, dat zou plaatsvinden van 7-9 augustus, schuift nu door naar het Hemelvaartweekend van 2021 en wordt daardoor een vierdaags evenement.

Het door de overheid gecommuniceerde besluit dat er tot 1 september geen evenementen mogen plaatsvinden was een klap in het gezicht van organisator Anneke Boekee van B-Event uit Zuidwolde. De organisatie was al in ver gevorderd stadium. Ruim 90 standhouders hadden ingeschreven, muzikanten waren gecontracteerd, flyers en posters waren gedrukt en verspreid, het hele workshop- en bakdemonstratieschema was gereed.  “Ik heb eerst een aantal dagen met een wezenloos gevoel op de bank gezeten, al dat werk was voor niets geweest, alleen maar kosten en geen inkomsten, wat een afknapper”, aldus Boekee.

Goede moed

Inmiddels heeft zij weer goede moed. “Ik zie dit jaar nu maar als een sabbatical, m’n tuin is nog nooit zo mooi geweest en bedacht dat ik niet wilde wachten tot augustus 2021”. Na overleg met de Sleenerhoeve en de gemeente is het besluit genomen om Festival Zoet te verplaatsen naar het Hemelvaartweekend, van donderdag 13 t/m zondag 16 mei volgend jaar. Het voorjaar biedt tal van voordelen. Minder kans op extreme hitte (zoals in 2018), geen wespen en voor velen geen belemmeringen wegens vakantie. De nieuwe datum is gecommuniceerd naar de standhouders en iedereen is positief.

www.festivalzoet.nl

Reacties