Dirk Mulder ambassadeur van Dierentehuis Drenthe

Dirk Mulder
Foto: Sake Elzinga

Beilen – Met enige trots maakt het bestuur van het Dierentehuis bekend dat zij een ambassadeur heeft aangetrokken in de persoon van Dirk Mulder.

Het Dierentehuis in Beilen vangt honden en katten op vanuit heel Drenthe. Jaarlijks worden vele honden en katten opgevangen. De dieren worden professioneel en liefdevol verzorgd en daarna worden de dieren weer uitgeplaatst. Ook is er een pension verbonden aan het tehuis zodat mensen hun dier op kunnen laten vangen tijdens bijvoorbeeld vakanties.

Door het werk worden jaarlijks vele dieren gered. Het tehuis is mede afhankelijk van donaties. Er werken beroepskrachten, maar er zijn ook zo’n 40 vrijwilligers actief. Ook het bestuur bestaat geheel uit vrijwilligers.

Afscheid

Om aandacht te vragen voor het werk en belang van het Drents Dierentehuis is het Dierentehuis bijzonder blij dat zij Dirk Mulder heeft kunnen interesseren om ambassadeur te kunnen worden. Dirk Mulder nam onlangs afscheid na jaren bezield leiding te hebben gegeven aan herinneringscentrum Kamp Westerbork. Zelf zegt hij over zijn ambassadeurschap:  “Ik sta zeer achter de doelen en de werkwijze van het Drents Dierentehuis. Ik vind het belangrijk dat dieren goed worden opgevangen en zal me de komende jaren hard maken om het Dierentehuis meer bekendheid te laten genieten. Als bijzondere opdracht zou ik willen realiseren dat er nog meer aandacht vanuit de jeugd is voor de opvang van zwerfhonden en zwerfkatten in Drenthe”.

Dirk Mulder is 66 jaar en woont met zijn partner in Westerbork. Hij heeft onder andere geschiedenis gestudeerd.

Reacties