Open dag archeologie Hunebed Highway

Foto:

Dalen- In aanloop naar de verdubbeling van de N34 tussen Coevorden en Emmen en de aanleg van een fly-over bij Emmen-West, doet de provincie Drenthe archeologisch onderzoek langs de Hunebed Highway. Belangstellenden kunnen op zaterdag 25 mei komen kijken wat er tot nu toe is gevonden.

Tussen 10.00 uur en 16.00 uur start elk uur een presentatie in het infocentrum Hunebed Highway in Dalen. Aansluitend zijn er vondsten te bekijken en rijdt er een bus naar de opgraving bij Emmen. Hier vertellen archeologen meer over hun werk en de vondsten. Kinderen kunnen zelf als archeoloog aan de slag en zoeken naar sporen. Het is niet toegestaan om op eigen gelegenheid naar de opgraving te rijden.

Om belangstellenden te informeren over de werkzaamheden op het zuidelijke deel van de N34, heeft de provincie een infocentrum ingericht op het industrieterrein (Kleine Veld 37) in Dalen. Het infocentrum is op woensdagmiddag en vrijdagochtend zonder afspraak te bezoeken. De provincie verzorgt op afspraak ook graag presentaties voor groepen.
Meer informatie: http://www.provincie.drenthe.nl/n34

Reacties