Gratis stamboomhelpdesk bij het Drents Archief

Foto: Drents Archief

Assen – Het Drents Archief biedt gratis stamboomhulp aan voor bezoekers die op zoek zijn naar hun voorouders. Ervaren onderzoekers geven elke dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur gratis tips en advies in de zoektocht naar de eigen familie.

Bijna iedereen is nieuwsgierig naar het verborgen verleden van zijn of haar eigen familie en stamboomonderzoek is tegenwoordig voor velen een fascinerende bezigheid. Voor de één is het een leuke, ontspannende, hobby, voor de ander een sterke historische belangstelling. Mensen die nieuwsgierig zijn naar hun voorouders en overwegen zelf onderzoek te doen, maar niet weten waar ze moeten beginnen, kunnen naar de stamboomhelpdesk bij het Drents Archief. De helpdesk is er ook voor mensen die al onderzoek doen, maar niet verder komen dan die éne voorouder. 

Zoveel mogelijk gegevens

Geïnteresseerden worden aangeraden om zoveel mogelijk gegevens mee te nemen van voorouders uit de twintigste eeuw of verder terug, zoals: voor- en achternaam, geboortedatum, geboorteplaats, trouwdatum en namen van eventuele kinderen. Met deze gegevens helpen de helpdeskmedewerkers de bezoekers verder op weg.

Veel bezit of armoedzaaier

Bezoekers van de helpdesk krijgen zoektips voor de verschillende digitale bronnen waarin enorm veel informatie is te vinden. Hadden de voorouders veel bezit, een boerderij en landerijen? Of is een over-overgrootvader ooit opgepakt voor oplichting en flessentrekkerij? Zo worden er onder andere tips gegeven over het gebruik van bijvoorbeeld de website alledrenten.nl met belastingarchieven, doopboeken en vonnissen en natuurlijk de burgerlijke stand.

Reacties

article
23641
Gratis stamboomhelpdesk bij het Drents Archief
Assen – Het Drents Archief biedt gratis stamboomhulp aan voor bezoekers die op zoek zijn
https://de-wolden.nieuws.nl/nieuws-uit-de-rest-van-de-provincie-drenthe/23641/gratis-stamboomhelpdesk-bij-het-drents-archief/
2019-04-02T12:00:34+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2019/04/01171340/Stamboom-Drents-Museum.jpg
Drents Archief, stamboom
Drenthe